Nationale Master Orkestdirectie

De Nationale Master Orkestdirectie (NMO) is een prestigieuze tweejarige masteropleiding die door het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gezamenlijk wordt aangeboden. Aan het programma werken meerdere Nederlandse symfonieorkesten mee, waaronder het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Noord Nederlands Orkest.
Je krijgt regelmatig les van docenten Ed Spanjaard en Jac van Steen. Daarnaast zijn er verschillende gastdocenten waaronder Anja Bihlmaier, Antony Hermus, Lorenzo Viotti en Bas Wiegers. Je gaat als assistent-dirigent bij verschillende Nederlandse en buitenlandse orkesten aan de slag en volgt masterclasses bij onze partner-orkesten. 

Deelnemende orkesten

  1. Concertgebouworkest
  2. Het Balletorkest
  3. Nationaal Jeugdorkest
  4. Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest
  5. Noord Nederlands Orkest
  6. Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel 
  7. Philzuid
  8. Radio Filharmonisch Orkest
  9. Residentie Orkest
  10. Rotterdams Philharmonisch Orkest

De Nationale Master Orkestdirectie wordt mede mogelijk gemaakt door Het Kersjes Fonds.

Toelatingsprocedure

De toelatingsprocedure voor de Nationale Master Orkestdirectie (NMO) wijkt af van de andere masters van het Conservatorium van Amsterdam. Bekijk hieronder de toelatingseisen en meld je voor 20 november 2023 aan via het online aanmeldformulierVoor vragen en informatie, neem contact op met Jaike Bakker.

Delen