CvA Percussion

CvA Percussion is het slagwerkensemble van het Conservatorium van Amsterdam, bestaande uit studenten klassiek slagwerk. De bezetting varieert afhankelijk van het te spelen repertoire. Dankzij deze flexibiliteit kan het ensemble praktisch iedere compositie voor slagwerk vertolken.

Het ensemble laat zich regelmatig binnen en buiten het conservatorium horen. Zo heeft het opgetreden tijdens de Gaudeamus Muziekweek en het TROMP Percussion Festival, in het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Muziekgebouw Frits Philips, Shaffy Theater en het Van Gogh Museum. Ook heeft het ensemble opnamen gemaakt in samenwerking met Radio 4. Daarnaast presenteert het zich op de voorspeelmiddagen die het ensemble regelmatig organiseert.

CvA Percussion kenmerkt zich door de brede inzetbaarheid van het ensemble. Zo kan er specifiek ensemblerepertoire op het programma staan, maar kunnen de studenten ook hun solorepertoire ten gehore brengen. Daarnaast wordt het ensemble ook ingezet ter begeleiding van andere instrumentalisten, of ter begeleiding van eindexamens van studenten.

Delen