Fagot

De studenten krijgen les van topdocenten: hoofdvakdocenten Jos de Lange en Ronald Karten spelen in het Koninklijk Concertgebouworkest en Bram van Sambeek is winnaar van de Nederlandse Muziekprijs en een internationaal beroemd kamermusicus en solist. Ook Simon van Holen, docent contrafagot, speelt in het Koninklijk Concertgebouworkest. Barokfagotdocent Benny Aghassi speelt in beroemde ensembles als het Freiburg Barockorchester, Musica ad Rhenum en Amsterdam Baroque Orchestra.

Vakgroepvertegenwoordiger: Jos de Lange

De opleiding is veelzijdig ingericht; alle aspecten van de fagot komen aan bod. Je speelt fagotrepertoire vanaf de Renaissance tot de allernieuwste muziek, van solistisch tot orkestraal. Ook is er veel aandacht voor kamermuziek, waardoor je veel samenspeelt met andere houtblazers. Er worden cursussen gegeven in rieten maken, orkestspel en auditietraining en er zijn masterclasses door beroemde fagottisten, zoals Sergio Azzolini. Ook kun je lessen in barok- en contrafagot volgen.

Toelatingseisen
* twee verplichte etudes: Ch.J. Weissenborn - Fagott-Studien deel 2 nr. 35; A. Vaulet - 20 Studien etude nr. 11
* één etude naar keuze uit A. Vaulet - 20 Studien; Ch.J. Weissenborn - Fagott-Studien deel 2; E. Ozi - 42 caprices
* drie sonates of voordrachtstukken, bijvoorbeeld: L. Milde - Andante uit 3 Study pieces; A. Besozzi - Sonatine; Ch.J. Weissenborn - uit op. 9

 Na de tweejarige masteropleiding zijn studenten op het hoogste niveau inzetbaar in de professionele muziekwereld.

Toelatingseisen

Studenten CvA
Voor kandidaten van het CvA moet bij het eindexamen voor de bacheloropleiding de vermelding 'toelaatbaar tot de masteropleiding' zijn behaald. 

Externe kandidaten
1. De kandidaat verzorgt een programma dat niet langer mag duren dan 30 minuten. Hij/zij dient minstenséén stuk uit het hoofd te spelen.
2. De kandidaat stuurt vóór 1 maart het studiesecretariaat van het CvA een repertoirelijst toe met een programmavoorstel voor het toelatingsexamen. In dit programma komen diverse stijlen aan de orde. Het programmavoorstel wordt beoordeeld door de toelatingscommissie. Eventueel worden wijzigingen aangebracht. Een programma-indicatie en eisen zijn opvraagbaar bij de vakgroepvertegenwoordiger.

Jos de Lange vakgroepvertegenwoordiger & hoofdvak
Ronald Karten hoofdvak
Simon Van Holen hoofdvak & contrafagot
Gustavo Nuñez vaste gastdocent

Delen