Cello

De cellovakgroep organiseert naast de reguliere lessen en projecten vele activiteiten. Zo is er iedere maand een 'cellomaandag', en zijn er openbare voorspeelavonden, docentenconcerten en concerten door studenten in en rond Amsterdam. Verder nodigt de sectie regelmatig gastdocenten uit die op inspirerende wijze hun inzichten overdragen, zoals bijvoorbeeld Quirine Viersen en Valter Despalj.

Vakgroepvertegenwoordiger: Maarten Mostert

Tolatingseisen

vooropleiding
(20 minuten)
* twee etudes, waarvan één met duimpositie, bijvoorbeeld Duport, Popper
* een deel uit een soloconcert, bijvoorbeeld Romberg - Concertino op. 51
* twee korte voordrachtstukken (of één voordrachtstuk en één deel van een sonate of solostuk), bijvoorbeeld Saint-Saëns - Allegro appassionato; Goltermann - Capriccio
de genoemde suggesies zijn minimale eisen

bacheloropleiding
(20 minuten)
* twee etudes van verschillend karakter*)
* een deel uit een soloconcert, bijvoorbeeld Saint-Saëns of Romberg no. 2*)
* twee voordrachtstukken (of één voordrachtstuk en één deel van een sonate of solostuk), bijvoorbeeld Goens - Scherzo; Frescobaldi- Toccata
de genoemde suggesies zijn minimale eisen

*) uit het hoofd gespeeld

Selectie van de kandidaten voor het toelatingsexamen geschiedt na beoordeling van een video-opname door de toelatingscommissie. De opname dient voor 15 februari digitaal te worden ingestuurd via het aanmeldingsformulier.

Na de tweejarige masteropleiding zijn studenten op het hoogste niveau inzetbaar in de professionele muziekwereld.

Toelatingseisen

Studenten CvA
Voor kandidaten van het CvA moet bij het eindexamen voor de bacheloropleiding de vermelding 'toelaatbaar tot de masteropleiding' zijn behaald.

Externe kandidaten
1. De kandidaat stelt een optreden voor dat niet langer mag duren dan 60 minuten. Hij/zij dient minstens één stuk uit het hoofd te spelen.
2. De kandidaat stuurt voor 15 februari het studiesecretariaat van het CvA een repertoirelijst toe met een programmavoorstel voor het toelatingsexamen. Het programma dient de volgende werken te bevatten:
* drie delen van een Bachsuite
* één deel van een romantisch soloconcert
* één deel van een compositie van na 1970
* één deel van een sonate voor cello en piano

Selectie van de kandidaten voor het toelatingsexamen geschiedt na beoordeling van een video-opname (digitaal beschikbaar via link of bestanden) door de toelatingscommissie. Opname voor 15 februari insturen.

Maarten Mostert vakgroepvertegenwoordiger & hoofdvak
Dmitry Ferschtman hoofdvak
Gideon den Herder hoofdvak
Jeroen den Herder hoofdvak
Jelena Očić hoofdvak
Michael Stirling hoofdvak
Monique Heidema methodiek

Delen