Contrabas

De contrabasafdeling heeft een sterke docentenbezetting en een hoog percentage benoemingen van studenten in de Nederlandse orkesten. Een vast bestanddeel van het contrabasprogramma vormen de jaarlijkse masterclasses door gerenommeerde contrabassisten zoals Szymon Marciniak en Rick Stotijn.

Vakgroepvertegenwoordiger: Olivier Thiery

Toelatingseisen

* één of twee delen van een soloconcert of een sonate of een ander werk met piano
* één of twee verschillende delen of etude van Mengoli, cellosuite van Bach, suite van Fryba of een ander studieboek
* orkestspel: Verdi - Othello, Beethoven - 9 recitatief, Mozart - 40 (verplicht!)
Totaal: maximaal 20 minuten.

Na de tweejarige masteropleiding zijn de studenten op het hoogste niveau inzetbaar in de professionele muziekwereld.

Toelatingseisen

Studenten CvA
Voor kandidaten van het CvA moet bij het eindexamen voor de bacheloropleiding de vermelding 'toelaatbaar tot de masteropleiding' zijn behaald. 

Externe kandidaten
1. De kandidaat verzorgt een optreden dat niet langer mag duren dan 30 minuten. Hij/zij dient minstenséén stuk uit het hoofd te spelen.
2. De kandidaat heeft orkest- en ensemble-ervaring en geeft blijk over een behoorlijk muzikaal en technisch vermogen te beschikken, verdeeld over diverse stijlperioden.
3. De kandidaat stuurt voor 15 februari het studiesecretariaat van het CvA een repertoirelijst toe met een programmavoorstel voor het toelatingsexamen. In dit programma komen diverse stijlen aan de orde. Het programmavoorstel wordt beoordeeld door de toelatingscommissie. Eventueel worden wijzigingen aangebracht.
4. Het programma dient twee delen van een Fryba- of Bach-cellosuite te bevatten (verplicht!) De rest van het programma is vrij door de kandidaat samen te stellen. Hij/zij kan ervoor kiezen solowerken, sonates, voordrachtwerken, concerten, orkest- of ensemblerepertoire en hedendaags repertoire te spelen.

Olivier Thiery vakgroep-vertegenwoordiger & hoofdvak
Peter Leerdam hoofdvak
Rick Stotijn hoofdvak
Ying Lai Green orkestspel

Delen