Koordirectie

Bij het Conservatorium van Amsterdam leer je alles wat je nodig hebt om een veelzijdige koordirigent te worden. Je ontwikkelt sterke repetitietechnieken, efficiënte gebaren en doet diepgaande kennis op van koorliteratuur.

Praktijkervaring staat centraal in de opleiding. De meeste lessen zijn groepslessen. In deze lessen fungeren de studenten afwisselend als dirigent en maken ze deel uit van elkaars koor of ensemble. Iedere week is er een mogelijkheid om te zingen en te dirigeren bij het Sweelinck Kamerkoor en het Eerstejaars Koor. Deze activiteiten maken deel uit van de hoofdvaklessen, waarbij de zangdocent nauw betrokken en regelmatig aanwezig is.

De opleiding kenmerkt zich door een positieve sfeer waar openheid en experiment centraal staan. Studenten krijgen de kans om deel te nemen aan diverse boeiende projecten en interdisciplinaire samenwerkingen, waaronder met de afdelingen Oude Muziek, Hoofdvak Zang en Docent Muziek. Verder biedt de opleiding ook waardevolle bijvakken aan zoals literatuurstudie, slagtechniek, individuele zang- en pianoles.

Alle docenten van de hoofdvakken koordirectie zijn actief in de praktijk, als dirigenten van zowel professionele koren als amateurkoren. 

Docenten

Maria van Nieukerken vakgroepvertegenwoordiger & hoofdvak
Daniel Reuss hoofdvak
Benjamin Goodson vaste gastdocent

Delen