Piano

Het uitgebreide, rijkgeschakeerde repertoire en de rol van de piano plaatsen dit instrument in het hart van het conservatorium. Veel van de alumni van de piano-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam zijn prijswinnaars van internationale concoursen en toonaangevende pianisten in binnen- en buitenland.

De piano-afdeling is sterk ingebed in de studierichting Toetsinstrumenten, die naast piano de hoofdvakken orgel, fortepiano, klavecimbel en clavichord omvat. Naast repertoireklassen ‘historische toetsinstrumenten’ kan de student individuele bijvakken volgen in de andere toetsinstrumenten. Ook via projecten ontwikkelen studenten kennis en vaardigheden op het gebied van het bespelen van al deze toetsinstrumenten.

Docenten

Frank van de Laar hoofdvak & vakgroepvertegenwoordiger
Naum Grubert hoofdvak
David Kuyken hoofdvak 
Frank Peters hoofdvak 
Hanna Shybayeva hoofdvak
Ralph van Raat nieuwe muziek
Olga Pashchenko historische toetsinstrumenten
Marc Pauwels methodiek
Robert Kulek duoklas

Internationale topdocenten
Het hooggekwalificeerde en zeer diverse docententeam staat garant voor een studie waarin alle aspecten van het repertoire aan bod komen. Via team teaching kan de student, naast de individuele hoofdvakles, lessen volgen bij alle docenten van de afdeling. Bovendien worden ieder jaar internationaal gerenommeerde pianisten en pedagogen uitgenodigd. Zo gaven de afgelopen jaren Ferenc Rados, Robert Levin, Dmitri Bashkirov, Enrico Pace en Murray Perahia masterclasses. 

Delen