Over het Conservatorium van Amsterdam

Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) is het grootste en meest veelzijdige conservatorium in Nederland. Met een populatie van twaalfhonderd studenten, een uitstekend docentencorps en gesitueerd in het hart van Amsterdam, profiteert het CvA optimaal van het rijke Amsterdamse muziekklimaat en is het in staat studenten op te leiden tot musici voor het topsegment van het nationale en internationale werkveld.

Breed repertoire

Het CvA biedt een breed repertoire aan afstudeerrichtingen op het gebied van klassieke muziek, jazz, oude muziek, opera, popmuziek en docent muziek. Door de vele speciale projecten wordt tijdens de studie een sterke relatie tussen theorie en praktijk gagarandeerd. Zowel in de bachelor- als de masteropleiding is er veel ruimte voor individuele keuzes en krijgen studenten ruimschoots de kans nieuwe wegen in te slaan.

Direct contact met het werkveld

Het Conservatorium van Amsterdam organiseert en faciliteert uiteenlopende  festivals, masterclasses, cursussen en workshops. Deelnemers uit eigen land en van over de hele wereld maken dit tot bruisende evenementen. Zo organiseren wij projecten met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, De Nationale Opera en Ballet, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, MOJO en werken we samen met toonaangevende podia en concertzalen. Studenten treden op in zalen als het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ, Bimhuis, Melkweg, Paradiso en vooraanstaande internationale podia.
Via onze contacten met top-muziekvakopleidingen over de hele wereld kunnen studenten uitwisselingsprogramma’s volgen aan andere gerenommeerde conservatoria. Masterstudenten Jazz kunnen deelnemen aan het Europese EUJAM-programma met de conservatoria van Parijs, Berlijn, Kopenhagen en Trondheim.

Delen