Viool

De vioolsectie staat in de lange traditie van de beroemde Hongaarse pedagoog Oskar Back, leerling van Eugène Ysaÿe. Ook Carl Flesch heeft lesgegeven aan het conservatorium. Herman Krebbers en Davina van Wely traden in de voetsporen van Oskar Back en leverden jarenlang gerenommeerde leerlingen af.

Vakgroepvertegenwoordiger: Kees Koelmans

Toelatingseisen
Selectie van de kandidaten voor het toelatingsexamen geschiedt na beoordeling van een video-opname door de toelatingscommissie. De opname moet voor 15 februari digitaal via het aanmeldingsformulier worden ingestuurd.

* twee etudes van verschillend karakter (Rode, Dont, Wieniawski)
* twee delen uit een solosonate of -partita van Bach
* een deel van een concert van Mozart of Haydn
* een deel uit een concert van Bruch, Mendelssohn, Wieniawski of een ander concert van gelijke moeilijkheidsgraad of een voordrachtstuk van na 1750, bijvoorbeeld Bloch (Nigun), Saint-Saëns (Havanaise) of Tsjaikovski (Souvenir d'un lieu cher)
* een (deel uit een) sonate van bijvoorbeeld Mozart, Beethoven of Brahms

 

Na de tweejarige masteropleiding zijn de studenten op het hoogste niveau inzetbaar in de professionele muziekwereld.

Toelatingseisen
Selectie van de kandidaten voor het toelatingsexamen geschiedt na beoordeling van een video-opname (digitaal beschikbaar via link of bestanden) door de toelatingscommissie. Opname voor 15 februari insturen.

1. De kandidaat stelt een optreden voor dat niet langer mag duren dan 60 minuten. Hij/zij dient minstens één stuk uit het hoofd te spelen. 

2. De kandidaat stuurt voor 15 februari het studiesecretariaat van het CvA een repertoirelijst toe met een programmavoorstel voor het toelatingsexamen. Het programma dient een fuga of de Chaconne van Bach te bevatten, een eerste deel uit een concert van Mozart, een deel uit een groot soloconcert of een virtuoos voordrachtstuk en een sonate of ander kamermuziekwerk.

Kees Koelmans vakgroepvertegenwoordiger & hoofdvak
Vera Beths hoofdvak
Peter Brunt hoofdvak
Ilya Grubert hoofdvak
Lex Korff de Gidts hoofdvak 
Eliot Lawson hoofdvak
Johannes Leertouwer hoofdvak
Liviu Prunaru hoofdvak
Maria Milstein hoofdvak
David Peralta Alegre orkestspel master
Marc Danel strijkkwartet
Wiesje Miedema methodiek
Tim Kliphuis improvisatie
Emma Breedveld bijvak viool

Delen