header-bigband-clayton.jpg
 
 

Open Dag

16 januari 2021

 

Studiegids bachelor

Download de studiegids bachelor jazz

 

Studiegids master

Download de studiegids master jazz

Jazz

Edo Righini adjunct-directeur; hoofd Jazz en Pop, AEMA, Composing for Film en jong talent
Bram Strijbis programmacoördinator, studieadviseur

Met een uitgelezen populatie van vierhonderd studenten, afkomstig uit meer dan vijftig verschillende landen, biedt de afdeling Jazz een van de inspirerendste en actueelste studieprogramma’s van Europa, met bijzonder veel aandacht voor de beroepspraktijk. We benaderen het jazzonderwijs op een eigentijdse manier waarin alle belangrijke muziekstromingen van dit moment volop aandacht krijgen.

Ons docententeam bestaat uit internationale en vooraanstaande namen uit de hedendaagse jazzscene die een  universele, actuele en inspirerende visie op het studieprogramma waarborgen.

Met anderhalf uur hoofdvak- en techniekles per week, meer dan tachtig ensembles en een grondig solfège- en theorieprogramma bieden we onze studenten een dynamische leeromgeving, waarin ze hun potentieel optimaal leren benutten. Middels een veelzijdig en uitgebalanceerd studieprogramma in de bachelor- en masteropleiding ontwikkelen ze  hun vaardigheden als solist en ensemblemusicus tot een excellent niveau. Ook leren ze de creativiteit aanboren die ze nodig hebben om hun talent te ontplooien en hun muzikale persoonlijkheid te ontwikkelen.

Het studieprogramma wordt voortdurend aangepast aan nieuwe ontwikkelingen en invloeden; daarmee is en blijft de afdeling een actuele afspiegeling van de veelzijdige muziekpraktijk van vandaag.

 ‘Ons voornaamste doel is studenten te helpen hun muzikale talenten te ontplooien en virtuoze, innovatieve musici te worden die een zinvolle bijdrage leveren aan de muziekpraktijk.’ Edo Righini - adjunct-directeur / hoofd Jazz en Pop

Artists in Residence

Het Conservatorium van Amsterdam heeft een bijzonder 'Artist in Residence'-programma ontwikkeld, met toonaangevende musici die de visie van de jazzafdeling delen en versterken. Iedere student krijgt de kans om op een gestructureerde manier te werken met musici als Terell Stafford, John Clayton, Peter Bernstein en Alex Sipiagin, in een week die bestaat uit clinics, workshops, masterclasses en individuele lessen. De week wordt afgesloten met een concert van studenten samen met de artist in residence.

Uitwisseling

De jazzafdeling van het CvA heeft uitwisselingsprogramma's met o.a. Manhattan School of Music, New York; New England Conservatory, Boston; Frost School of Music, University of Miami; Temple University Philadelphia en State University of New York te Purchase, Central Conservatory of Music Beijing en Escola de Música do Estado de São Paulo alsook talloze uitwisselingsmogelijkheden in Europa.

Music Business & Career

In het Music Business & Career-programma van het Conservatorium van Amsterdam ontwikkelen studenten de ondernemende vaardigheden die ze nodig hebben om een carrière in de beroepspraktijk vorm te kunnen geven. Studenten leren hun eigen muzikale identiteit aan te boren en hun persoonlijke kwaliteiten als musicus, componist en docent te vertalen naar een succesvolle carrière in het muziekbedrijf.

In wekelijkse lessen van toonaangevende experts, musici en ondernemers uit het werkveld krijgen studenten de structuur, inspiratie en inzichten aangereikt waarmee ze een basis kunnen leggen voor een stabiele toekomstige carrière. De studenten ontwerpen een praktijkgericht project dat aan het begin en aan het einde van de cursus wordt gepresenteerd. Tijdens de cursus krijgen de studenten wekelijks feedback op hun opdrachten en werken ze aan de vele vaardigheden die ze nodig hebben om hun muziekproject met succes vorm te geven, te presenteren en te promoten. Zodoende ontwikkelen de studenten op organische en diepgaande wijze hun ondernemerschap en de motivatie om een carrière in de hedendaagse muziekbusiness te starten.
Het lesprogramma wordt afgesloten met een eindpresentatie op een prestigieus podium. 

CvA Concert Bigband & CvA Symfonieorkest

o.l.v. Johan Plomp, featuring Bob Mintzer, tenorsaxofoon & EWI
One Music

‘I have had the pleasure of being a guest artist and conductor at the Amsterdam Conservatory for years, and have found that the students’ level of performance, interest, dedication, commitment and energy are of the highest order.’

Justin DiCioccio, Assistant Dean
Former Chairman Jazz Arts program
Manhattan School of Music

Delen
 

Open Dag

16 januari 2021

 

Studiegids bachelor

Download de studiegids bachelor jazz

 

Studiegids master

Download de studiegids master jazz