Hoorn

Vakgroepvertegenwoordiger: Herman Jeurissen 

Dit is een allround studieprogramma waarin zoveel mogelijk aspecten van het vak worden aangeboden:
* individuele hoofdvakles (techniek, etudes en repertoire uit alle perioden)
* methodiek (onderwijskunde)
* kamermuziek en ensembles, gegeven door diverse docenten
* orkestrepertoire, orkestklas en deelname aan orkestprojecten

De orkestklas vindt wekelijks plaats waarbij met de gehele kopergroep gewerkt wordt aan de relevante passages in het gehele orkestrepertoire.

Toelatingseisen
* enkele etudes uit: C. Kopprasch, B. Krol, F. Nauber of O. Franz
* enkele voordrachtstukken te kiezen uit: A. Glazoenov - Rêverie op. 24; K. Szamaza - Kürt Muzsika; A. Skrjabin - Romance; H. Langrish - 8 Easy pieces; L. Ganne - Rêverie extase; L. Cherubini - Sonate nr. 1; C. Saint-Saëns - Romance; N. Richardson - 6 Horn tunes; V. Krynkov - Italian rhapsody op. 65; G. Paisiello - Andante nr. 19
* het spelen van enkele motieven en thema's

Gedurende de masteropleiding staan verdieping en verbreding van de hoofdvakstudie centraal. De studie is flexibel ingericht en de student wordt geacht een persoonlijk studietraject voor zichzelf uit te stippelen.

Toelatingseisen

Studenten CvA
Voor kandidaten van het CvA moet bij het eindexamen voor de bacheloropleiding de vermelding 'toelaatbaar tot de masteropleiding' zijn behaald.

Externe kandidaten
1. De kandidaat verzorgt een programma dat niet langer mag duren dan 30 minuten. Hij/zij dient minstens één stuk uit het hoofd te spelen.
2. De kandidaat stuurt voor 15 februari het studiesecretariaat van het CvA een repertoirelijst toe met een programmavoorstel voor het toelatingsexamen. In dit programma komen diverse stijlen aan de orde. Het programmavoorstel wordt beoordeeld door de toelatingscommissie. Eventueel worden wijzigingen aangebracht. Een programma-indicatie en eisen zijn opvraagbaar bij de vakgroepvertegenwoordiger.

Herman Jeurissen vakgroepvertegenwoordiger & hoofdvak
Jasper de Waal hoofdvak (per 1 september 2018)
Laurens Woudenberg vaste gastdocent

Delen