Naar inhoud
 

Mastervakken 2023-2024

Klik hier voor het mastervakkenoverzicht 2023-2024

 

Master Research Guide 2023-2024

Download hier

Master Klassiek

Persoonlijk curriculum

Elke masterstudent klassiek volgt een individueel vormgegeven studieprogramma. Dit komt tot stand in overleg met studieleider, hoofdvakdocent(en), researchbegeleider en studieadviseur. Op deze manier kan de student een optimale combinatie maken van inhoudelijk samenhangende vakken en activiteiten, gericht op zijn/haar persoonlijke niveau, potentieel, ambities en toekomstig beroepsprofiel en werkveld. 

Het studieprogramma bestaat altijd uit vier hoofdelementen met een studielast die voor alle studenten hetzelfde is, namelijk:

Curriculum

De invulling van deze vier elementen biedt veel ruimte voor persoonlijke keuzes. Bij hoofdvak kun je bijvoorbeeld kiezen voor aanvullende (individuele) lessen op een verwant (historisch) instrument, kamermuziek, orkestspel, correpetitie, masterclasses, nieuwe muziek, elektronische muziek en nog veel meer. 

Ook de grote diversiteit aan onderzoeksexpertise en -faciliteiten, een groot en gevarieerd aanbod aan keuzevakken en de vele mogelijkheden om de vrije ruimte in te vullen, zowel binnen als buiten het conservatorium, geven je volop mogelijkheden tot het samenstellen van een persoonlijk studieprogramma op hoog internationaal niveau. 

Elke studie, elk eindexamen en elke alumnus krijgt hiermee een sterke eigen signatuur waarin de artistieke persoonlijkheid en wensen ten aanzien van de toekomstige carrière voorop staan.

Studiepunten

hoofdstudie 80
research 10
master-keuzevakken 20
vrije ruimte 10

Het totaal aantal punten van de masteropleiding is 120 studiepunten verdeeld over twee studiejaren (1 studiepunt = 28 uur).

Opleidingsgegevens

Studielast
120 studiepunten

Studieduur
2 jaar voltijd

Voertaal
Nederlands en Engels

CROHO-code
44739 (M Muziek)

Graad
Master of Music

Delen
 

Mastervakken 2023-2024

Klik hier voor het mastervakkenoverzicht 2023-2024

 

Master Research Guide 2023-2024

Download hier