Naar inhoud
header-violen-2019.jpg
 

Mastervakken 2023-2024

Klik hier voor het mastervakkenoverzicht 2023-2024

 

Master Research Guide 2020-2021

Download hier

Master Klassiek

Persoonlijk curriculum

Elke masterstudent klassiek volgt een individueel vormgegeven studieprogramma. Dit komt tot stand in overleg met studieleider, hoofdvakdocent(en), researchbegeleider en studieadviseur. Op deze manier kan de student een optimale combinatie maken van inhoudelijk samenhangende vakken en activiteiten, gericht op zijn/haar persoonlijke niveau, potentieel, ambities en toekomstig beroepsprofiel en werkveld. 

Het studieprogramma bestaat altijd uit vier hoofdelementen met een studielast die voor alle studenten hetzelfde is, namelijk:

Curriculum

Gedurende de masteropleiding staan verdieping en verbreding van de hoofdvakstudie centraal. Kijk voor een beschrijving van het programma bij het hoofdvak van je keuze.

Tijdens de opleiding werkt de student aan een onderzoek (research) waarin een aan het hoofdvak gerelateerd onderwerp grondig worden uitgediept. De studenten ronden het onderzoek af met een geschreven werkstuk en een openbare presentatie (een lezing, een lecture-recital, een workshop of een interview). De student wordt tijdens het onderzoek begeleid door deskundigen van binnen of buiten het conservatorium.

Iedere student moet minimaal twee mastervakken kiezen, met een totaal van 20 studiepunten in twee jaar. Klik hier voor een overzicht van de keuzevakken

De vrije ruimte geeft de masterstudent de gelegenheid een deel van de studielast te besteden aan (beroeps-)activiteiten buiten de school. Zo is er de mogelijkheid extra ervaring in de beroepspraktijk op te doen door het volgen van een stage bij een professioneel orkest of ensemble. Er kan gekozen worden voor deelname aan masterclasses, workshops of internationale competities, voor een oriëntatie op het historische instrument, improvisatie, ensemblespel of wereldmuziek. Het is ook mogelijk te kiezen voor theoretische verdieping door het volgen van extra master-keuzevakken of een of meerdere collegereeksen bij de Universiteit van Amsterdam.

De invulling van deze vier elementen biedt veel ruimte voor persoonlijke keuzes. Bij hoofdvak kun je bijvoorbeeld kiezen voor aanvullende (individuele) lessen op een verwant (historisch) instrument, kamermuziek, orkestspel, correpetitie, masterclasses, nieuwe muziek, elektronische muziek en nog veel meer. 

Ook de grote diversiteit aan onderzoeksexpertise en -faciliteiten, een groot en gevarieerd aanbod aan keuzevakken en de vele mogelijkheden om de vrije ruimte in te vullen, zowel binnen als buiten het conservatorium, geven je volop mogelijkheden tot het samenstellen van een persoonlijk studieprogramma op hoog internationaal niveau. 

Elke studie, elk eindexamen en elke alumnus krijgt hiermee een sterke eigen signatuur waarin de artistieke persoonlijkheid en wensen ten aanzien van de toekomstige carrière voorop staan.

Studiepunten

hoofdstudie 80
research 10
master-keuzevakken 20
vrije ruimte 10

Het totaal aantal punten van de masteropleiding is 120 studiepunten verdeeld over twee studiejaren (1 studiepunt = 28 uur).

Opleidingsgegevens

Studielast
120 studiepunten

Studieduur
2 jaar voltijd

Voertaal
Nederlands en Engels

CROHO-code
44739 (M Muziek)

Graad
Master of Music

Delen
 

Mastervakken 2023-2024

Klik hier voor het mastervakkenoverzicht 2023-2024

 

Master Research Guide 2020-2021

Download hier