header-violen-2019.jpg
 

Mastervakken 2021-2022

Klik hier voor het mastervakkenoverzicht 2021-2022

 

Master Research Guide 2020-2021

Download hier

Master Klassiek

Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) biedt een tweejarige masteropleiding waarin een individuele voortzetting van de hoofdvakstudie centraal staat, met als doel het opleiden van studenten tot veelzijdige musici op het hoogste niveau, uitvoerend en/of scheppend.

In de masteropleiding staan verdieping en verbreding van de hoofdvakstudie centraal. Het programma is zodanig ingericht dat de student een eigen studietraject kan uitstippelen.

Met behulp van de veelzijdig ingerichte opleiding kan de muziekvakstudent zich optimaal voorbereiden op het muziekleven. De student wordt in de gelegenheid gesteld verbreding en flexibiliteit te combineren met volledige beheersing van het vak, waarbij hij zo wordt begeleid dat individuele kwaliteiten en talenten optimaal tot ontplooiing kunnen komen.

De masteropleiding bewaart een zorgvuldig evenwicht tussen weten en kunnen en tussen denken en doen. De student die deze opleiding afrondt paart een volledige beheersing van het vak aan het vermogen tot kritische reflectie en artistieke vernieuwing.

Het conservatorium werkt ook in de masteropleiding nauw samen met andere hoogwaardige academische opleidingen. Zo heeft het CvA een overeenkomst gesloten met de Manhattan School of Music, New York. Tevens kunnen de studenten van de masteropleiding voor een aantal specifieke onderwerpen colleges en werkgroepen aan de UvA volgen.

Curriculum

Gedurende de masteropleiding staan verdieping en verbreding van de hoofdvakstudie centraal. Kijk voor een beschrijving van het programma bij het hoofdvak van je keuze.

Tijdens de opleiding werkt de student aan een onderzoek (research) waarin een aan het hoofdvak gerelateerd onderwerp grondig worden uitgediept. De studenten ronden het onderzoek af met een geschreven werkstuk en een openbare presentatie (een lezing, een lecture-recital, een workshop of een interview). De student wordt tijdens het onderzoek begeleid door deskundigen van binnen of buiten het conservatorium.

Iedere student moet minimaal twee mastervakken kiezen, met een totaal van 20 studiepunten in twee jaar. Klik hier voor een overzicht van de keuzevakken

De vrije ruimte geeft de masterstudent de gelegenheid een deel van de studielast te besteden aan (beroeps-)activiteiten buiten de school. Zo is er de mogelijkheid extra ervaring in de beroepspraktijk op te doen door het volgen van een stage bij een professioneel orkest of ensemble. Er kan gekozen worden voor deelname aan masterclasses, workshops of internationale competities, voor een oriƫntatie op het historische instrument, improvisatie, ensemblespel of wereldmuziek. Het is ook mogelijk te kiezen voor theoretische verdieping door het volgen van extra master-keuzevakken of een of meerdere collegereeksen bij de Universiteit van Amsterdam.

Studiepunten

hoofdstudie 80
research 10
master-keuzevakken 20
vrije ruimte 10

Het totaal aantal punten van de masteropleiding is 120 studiepunten verdeeld over twee studiejaren (1 studiepunt = 28 uur).

Opleidingsgegevens

Studielast
120 studiepunten

Studieduur
2 jaar voltijd

Voertaal
Nederlands en Engels

CROHO-code
44739 (M Muziek)

Graad
Master of Music

Delen
 

Mastervakken 2021-2022

Klik hier voor het mastervakkenoverzicht 2021-2022

 

Master Research Guide 2020-2021

Download hier