Percussie | Global Groove Program

Drums, percussie en ritme vormen al eeuwenlang het kloppend hart van muziek overal ter wereld. Ze zijn de muzikale verbinding tussen de continenten Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Om hun palet aan ritmes en sounds buiten de jazz- en popstromingen te kunnen uitbreiden, hebben de percussionisten en drummers van vandaag dan ook behoefte aan kennis van alle stijlen en tradities van over de hele wereld. Met het Global Groove Program speelt het Conservatorium van Amsterdam in op deze behoefte.

Om perfectie en verfijning op één enkel instrument te bereiken, is een volledige focus op dat instrument onmisbaar. Daarom maakt een sterke concentratie op een instrument of stijl naar keuze van de student een belangrijk deel uit van het programma.

Docenten

hoofdvak
Lucas van Merwijklatin-drums, latin-percussie
Steven Brezet Braziliaanse percussie, latin-percussie, allround percussie, methodiek
Alper Kekec oriëntaalse percussie
Niti Ranjan Biswas tabla en Indiase percussie
Yoran Vroomdrums
Maguette Gueye Afrikaanse percussie

gastdocenten
Aly N’Diaye Rose
Moussé Pathé
Roberto Quintero
Luisito Quintero
Roberto Vizcaino

Parallel aan deze specialisatie biedt het programma lessen in een breed scala aan drum- en percussietradities, van Afro-Cubaanse percussie tot de Indiase tabla, en van Senegalese sabar-drums tot oosterse lijsttrommels.

Het Global Groove-programma biedt zo een uitgebreid lesprogramma in percussie in combinatie met een specialisatie naar eigen keuze. De studie biedt volop inspiratie en stimulansen om je te ontwikkelen tot een percussionist op topniveau.

Toelating

Delen