Compositie / arrangeren

In de studie Compositie/Arrangeren wordt aandacht besteed aan het schrijven voor zowel kleine als grote bezetting. Je ontwikkelt je muzikale persoonlijkheid optimaal, zodat je als arrangeur/componist op een zo breed mogelijk terrein aan de slag kunt. Daarvoor krijg je een gevarieerd, op de praktijk gericht vakkenpakket, met onder andere vakken als instrumentatie, basisvaardigheden in het componeren, contrapunt, harmonie aan de piano, muziekgeschiedenis, algemene theoretische vakken, Virtual Orchestration en solfège/gehoortraining. 

Docenten

Johan Plomp coördinator, repetitiestrategieën
Rob Horsting
Henk Huizinga   
Miho Hazama vaste gastdocent
Walther Stuhlmacher harmonie en analyse klassiek
Barbara Bleij contrapunt
Jelle Verstraten instrumentatie

Met de orkestrale jazztraditie als basis komen vele muzikale stijlen aan de orde, waarbij je wordt gestimuleerd nieuwe ontwikkelingen en trends in je muziek te laten horen. Voor de uitvoering van je composities en arrangementen kun je beschikken over ensembles in verschillende samenstellingen, koren en bigbands en een goed uitgeruste studio. 

Naast lessen van de vaste docenten krijg je regelmatig les van gastdocenten uit binnen- en buitenland. Enkele gastdocenten van de afgelopen jaren waren Vince Mendoza, John Clayton, Dennis Mackrel, Ken Schaphorst, Tom Trapp, Martin Fondse en Florian Ross.

Coördinator: Johan Plomp 

Delen