Saxofoon

De blazersvakgroep biedt een opleiding waarin traditie en vernieuwing, vakmanschap en artisticiteit hand in hand gaan. De studenten worden opgeleid om te kunnen functioneren in uiteenlopende muzikale situaties: van musicalorkesten en bigbands tot jazz-, latin-, pop- en fusionensembles, zowel live als in de studio. Het studieprogramma richt zich op persoonlijke (artistieke) ontwikkeling, improvisatie en samenspel. Saxofonisten wordt aangeraden klarinet en fluit als bijvak te volgen. 

Docenten

Jasper Blom coördinator
Ben van Gelder  
Simon Rigter   
Dick Oatts Artist in Residence
Benjamin Herman vaste gastdocent
Leo Janssen techniek
David Kweksilber techniek
Marc Scholten coördinator techniek, bijvak klarinet
Jasper van Damme methodiek
Raymond Honing bijvak fluit

We moedigen studenten aan om hun eigen stem te vinden, niet alleen als improvisator, maar ook als componist. Wereldberoemde artiesten als Branford Marsalis, Mark Turner, Ben Wendel en Seamus Blake zijn regelmatig op het Conservatorium van Amsterdam te gast. Ook zijn we trots op de al vijfentwintig jaar bestaande en nog steeds voortdurende samenwerking met Dick Oatts (Temple University Philadelphia) als vaste gastdocent en Artist in Residence aan het CvA. Sinds september 2020 is tevens saxofonist Benjamin Herman als vaste gastdocent verbonden aan de vakgroep. 

Coördinatie: Jasper Blom

'I have had the distinct pleasure and opportunity by serving CvA as an "Artist in Residence" since 1997. It is a remarkable program on so many levels. What stands out the most is the world-class faculty, administration, facilities and student body working together to perform, study and teach the music they love.'
Dick Oatts, Artist in Residence, Saxophone Professor Boyer College of Music and Dance Temple University

Toelating

Delen