Junior Jazz College

Nationale opleiding voor jong toptalent

Muziek is je lust en je leven. Je speelt iedere dag, je kunt eigenlijk niet bedenken wat je liever zou doen en je bent ook niet bang om hard te studeren. Misschien denk je er zelfs al over van muziek je beroep te maken. Herken je jezelf hierin? Dan is de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam iets voor jou.

Op deze afdeling hebben we alle docenten en faciliteiten in huis om je op hoog niveau te begeleiden. Je krijgt les van gespecialiseerde hoofdvakdocenten die al jaren ervaring hebben in het coachen van jonge talenten. Door hun inzet, betrokkenheid en hun specifieke vakkennis zijn zij in staat je muzikale mogelijkheden optimaal te ontwikkelen. Daarnaast speel je veel samen met leeftijdgenoten, volg je masterclasses en geef je concerten. Kortom: jij hebt het talent en de motivatie, wij helpen je als musicus tot volle bloei te komen. Je vergroot je kansen om aangenomen te worden op de vakopleiding en op een bloeiende carrière daarna.

Podiumervaring opdoen, leren samenspelen en soleren, het jazz- en aan jazz verwante repertoire leren kennen, je instrument goed leren beheersen, theorie en solfègeles krijgen: op het Junior Jazz College leer je alle facetten van jouw talent ontwikkelen.

Het programma staat open voor leerlingen trompet, trombone, saxofoon, piano, zang, bas, gitaar en drums van 12 tot 18 jaar. Het is in theorie mogelijk zes jaar aan het Junior Jazz College te studeren. Aan het einde van de opleiding heb je in principe genoeg theorie- en praktijkervaring voor het toelatingsexamen van de vakopleiding van het Conservatorium van Amsterdam.

Coordinator: Gerhard Jeltes

De lessen worden gegeven op dinsdag en woensdag vanaf ongeveer 16.00 uur. Voor leerlingen die van ver komen - meer dan dertig minuten reistijd - wordt geprobeerd de lessen zoveel mogelijk op één dag te plannen.

Het Junior Jazz College heeft een samenwerkingsverband met de scholengemeenschap Gerrit van der Veen en het IVKO. Ben (of word) je een leerling van deze school, dan kom je in aanmerking voor enkele vrijstellingen.

Het Junior Jazz College is geen HBO-opleiding, maar een cursus. Leerlingen hebben dus geen recht op studiefinanciering.

Nieuwe Meesters

Op 24 februari 2013 werd de documentaire Nieuwe Meesters uitgezonden op tv. In deze documentaire van Jaap van Eyck worden leerlingen van de Sweelinck Academie en het Junior Jazz College gevolgd. De documentaire is hier in zijn geheel te bekijken.

Open Dag Sweelinck Academie en Junior Jazz College 2013

Delen