Fondsen en beurzen

Het Conservatorium van Amsterdam beschikt over verschillende beurzen voor studenten die financiële ondersteuning nodig hebben bij hun studie, en voor uitzonderlijk getalenteerde studenten.

Ook beschikt het conservatorium over de volgende fondsen: de Stichting Musici van Morgen, de Nuijts Stichting en het Jacques Vonk Fonds.

Om kinderen en jongeren met een uitzonderlijk muzikaal talent te steunen op hun weg naar het concertpodium is de Stichting Musici van Morgen opgericht. De stichting biedt een financiële tegemoetkoming aan studenten van de afdeling Jong Talent, de vooropleiding en bachelor- en masteropleiding die willen deelnemen aan bijvoorbeeld een zomercursus, festival, masterclass of concours.

De Nuijts Stichting biedt financiële steun aan leerlingen van de afdeling Jong Talent tot achttien jaar die piano of een strijkinstrument bespelen.

Tenslotte is er het Jacques Vonk Fonds voor pianostudenten in de bachelor- en masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, ten behoeve van de studie in het algemeen, een studieperiode in het buitenland of een bijzonder project.

Delen