Studio's

Het conservatorium beschikt over vier studio's in het gebouw.

The Studio

The Studio is de creatieve broedplaats van het Conservatorium van Amsterdam. Uitgerust met state of the art-apparatuur biedt The Studio bands en ensembles in alle mogelijke bezettingen volop gelegenheid om te experimenteren met geluid, productietechnieken en opnamemethoden. In een inspirerende atmosfeer kun je hier werken aan projecten, ideeën uitproberen en fijnslijpen, nieuw repertoire creëren en je materiaal ontwikkelen en verfijnen

In The Studio vinden lesactiviteiten plaats, maar studenten kunnen ook zelf studiotijd boeken om aan hun eigen projecten te werken.

Studio 3

Studio 3 is het centrale punt voor alle audiovisuele activiteiten in de zalen en de grote ruimtes, digitaal en analoog. Vanuit deze studio worden alle concerten van het CvA opgenomen en uitgezonden, zowel audio als video.

Deze studio kan ook gebruikt worden voor postproductie, - montage, mixage, mastering en vele andere activiteiten.

Studio 538

Studio 538 is een ultramoderne, unieke postproductiestudio. Deze studio is uitgerust met een Dolby Atmos-luistersysteem - een nieuw en opwindend surround-formaat dat momenteel de wereld verovert.
Dit is het belangrijkste leslokaal voor de afdeling Composing For Film, aangezien Atmos de nieuwe industriestandaard is voor het mixen van films. 

538 heeft ook verschillende computers met Logic, Ableton Live en Pro Tools, voor studenten die hun DAW-kennis en -vaardigheden willen versterken en ontwikkelen.

Studio 539

Studio 539 biedt plaats aan onderwijs in het vak Compositie elektronische muziek en de bijbehorende practica.

Delen