Studio's

Het conservatorium beschikt over vier eigen studio's, waaronder Studio-2, die uniek is voor het Nederlandse muziekvakonderwijs. Dit is een ruime studio waarin bijvoorbeeld een bigband of een ander groot ensemble kan worden opgenomen: dankzij vier akoestisch gescheiden ruimtes (waar de musici elkaar kunnen blijven zien) worden harde en zachte instrumenten perfect gescheiden van elkaar opgenomen.
Er staat een prachtig klinkende Yamaha C7-vleugel, verschillende drumstellen en gitaarversterkers. Studenten kunnen hier opnamen maken in verschillende bezettingen, die op 32 sporen digitaal kunnen worden opgenomen en eveneens digitaal afgemixt. Het eindresultaat kan op cd gezet worden (bijvoorbeeld voor demogebruik). Tevens worden hier alle masterexamens jazz in de Amsterdam Blue Note-zaal opgenomen.

In Studio 3, een control room die verbonden is met de drie concertzalen van het conservatorium, worden live-registraties gemaakt die onafhankelijk van de bezigheden in Studio-2 kunnen plaatsvinden. Tevens is het mogelijk om een opname die in Studio-2 is gemaakt te mixen in Studio 3, aangezien de technische uitrusting identiek is.

Studio 538 dient voor onderwijs in het gebruik van computers, synthesizers, samplers en mixer ten behoeve van muziekproductie, gebruik van studio-opnameapparatuur en het maken van filmmuziek.

Studio 539 biedt plaats aan onderwijs in het vak Compositie elektronische muziek en de bijbehorende practica.

Delen