Jacques Vonk Fonds

De stichting Jacques Vonk Fonds verleent jaarlijks studiebeurzen aan pianostudenten van het Conservatorium van Amsterdam. Er zijn drie categorieën:

Talentenbeurzen
Er is één beurs van  € 5.000,- per jaar beschikbaar voor een nieuwe masterstudent van uitzonderlijk niveau. Daarnaast is er één beurs van € 5.000,- per jaar beschikbaar voor een afstuderende bachelorstudent van het Conservatorium van Amsterdam met uitzonderlijk niveau, die doorgaat naar de masteropleiding van het CvA.

Projectbeurs
Er is één beurs van € 5.000,- per jaar beschikbaar voor een bachelor- of masterstudent met de Nederlandse nationaliteit voor studie in het buitenland na het bachelor- of mastereindexamen of voor het opzetten van een project of andere activiteit

Beurzen voor alle studenten met financiële problemen
Ook zijn er beurzen voor alle studenten (ook afkomstig van buiten de EU) met financiële problemen. Deadline voor aanvraag is 15 mei 2024.

Voor studenten

CvA-studenten die een aanvraag willen doen bij het Jacques Vonk Fonds kunnen informatie vinden op intranet onder 'Fondsen en beurzen'.

RSIN-nummer/fiscaal nummer: 810808870

Stichting Jacques Vonk Fonds
Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

Okke Westdorp voorzitter
David Kuyken penningmeester
Frank van de Laar

De Stichting Jacques Vonk Fonds stelt zich ten doel het periodiek toekennen van studiebeurzen voor studenten van het Conservatorium van Amsterdam die met goed gevolg het toelatingsexamen piano hebben afgelegd. De hoogte en het aantal van de toegekende beurzen is gebaseerd op een ingeschat direct rendement van de beleggingen. Het doel is een bestendige gedragslijn aan te houden zodat per jaar een vast aantal beurzen kunnen worden toegekend.
Het bestuur der stichting wordt gevormd door de directie en twee hoofdvak-pianodocenten van het Conservatorium van Amsterdam.

De bestuurders zijn onbezoldigd.

Zie beleidsplan.

 

Het toekennen van beurzen aan pianostudenten van het Conservatorium van Amsterdam

Delen