Partners

De Sweelinck Academie werkt samen met een aantal belangrijke partners:

Nederlands Jeugd Strijkorkest

Het NJSO is een orkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. Veel leerlingen van de Sweelinck Academie spelen mee in dit orkest. Het NJSO repeteert op vrijdagavond in het Conservatorium van Amsterdam.

'Ik was onder de indruk van het niveau en de professionaliteit van deze jonge mensen.'
Edith van Moergastel, altviolist Concertgebouworkest
Nieuw Vocaal Amsterdam

NVA is een klassieke zangopleiding met als specialisatie opera voor kinderen en jongeren van 4 t/m 21 jaar. Docenten van NVA geven de koorlessen bij de Sweelinck Academie. NVA repeteert in het Conservatorium van Amsterdam op vrijdagavond en zaterdag.

Gerrit van der Veen College

Het Gerrit van der Veen College in Amsterdam-Zuid is partnerschool voor het middelbaar onderwijs (havo/vwo) van de Sweelinck Academie. Als leerling krijg je daar een aangepast lesprogramma zodat je voldoende tijd overhoudt voor je muziekstudie.

Koninklijk Concertgebouworkest

Jaarlijks spelen leerlingen van de Sweelinck Academie kamermuziek samen met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Na het laatste optreden wordt de Gerda Schunck-Cremers Beurs uitgereikt aan een talentvolle leerling van de Sweelinck Academie.

'First of all, thank you for giving me this experience! Playing with the students was wonderful, we had great fun and I think everyone took a little something from this project.'
Santa Vizine, altviolist Concertgebouworkest
Het Concertgebouw

Ieder jaar geven leerlingen van de Sweelinck Academie een lunchconcert in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Muziekgebouw aan ’t IJ

Leerlingen van de Sweelinck Academie spelen regelmatig in het voorprogramma van de serie Open je Oren!

Delen