DocARTES

Het Conservatorium van Amsterdam maakt deel uit van een netwerk van conservatoria en universiteiten in Nederland en Vlaanderen die gezamenlijk een doctoraatsopleiding voor musici hebben ontwikkeld. Deze opleiding, die musici in staat stelt zich te ontwikkelen tot onderzoeker op hun vakgebied, is internationaal bekend onder de naam DocARTES. 

Het administratieve centrum van DocARTES en de centrale onderwijslocatie bevinden zich in het Orpheus Instituut te Gent.

Naast het CvA zijn de Universiteit van Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Universiteit Leiden de Nederlandse partners in deze samenwerking. Aan Vlaamse zijde gaat het om LUCA Lemmens en de Katholieke Universiteit Leuven (verenigd in de Associatie KU Leuven) en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Universiteit Antwerpen (verenigd in de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen).

De doctoraatsopleiding duurt vier jaar en bestaat uit 16 sessies van ca. twee dagen. Daarnaast schrijven studenten zich bij een van de betrokken universiteiten. Hier zullen zij uiteindelijk onder begeleiding van een hoogleraar en een klein team van experts promoveren.

Wie in het bezit is van een masterdiploma in muziek, kan zich voor de opleiding aanmelden. Voor 15 januari van elk jaar kunnen zij online een aanmeldingsformulier indienen met een gedegen onderzoeksplan en een digitaal portfolio bestaande uit opnames, partituren, teksten, beeldmateriaal e.a. 

Voor meer informatie over de opleiding, de infrastructuur, de onderzoeksprojecten en activiteiten, zie www.docartes.be

Voor meer informatie over het aanmeldingsproces, het onderzoeksplan, en de toelatingsprocedure  neem contact op met Loes Rusch.

Delen