Naar inhoud
 
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Conservatorium van Amsterdam Symfonieorkest

In het Conservatorium van Amsterdam Symfonieorkest werken de studenten enkele malen per jaar onder leiding van gerenommeerde dirigenten aan een gevarieerd en uitdagend repertoire. Het orkest geeft concerten in grote zalen als het Muziekgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht, Stadsgehoorzaal Leiden en het Muziekgebouw Eindhoven. Ook treedt het symfonieorkest op bij bijzondere evenementen, zoals de Cellobiënnale en het YPF Pianoconcours.

april 2024 | Betoverende klankkleuren in geliefd werk van Rimski-Korsakov

Conservatorium van Amsterdam Symfonieorkest o.l.v. Karel Deseure

solisten: Ileana Termini, saxofoon; Sergueï Milstein, viool
Alexander Glazoenov - Saxofoonconcert; Nikolaj Rimski-Korsakov - Sheherazade; Ana De Sousa Pereira/Julian Tjon Sack Kie - Mater & Egún

Betoverende klankkleuren, aansprekende melodieën en een vleugje oriëntaalse kruiden: het zijn de ingrediënten die de orkestsuite Sheherazade van Nikolaj Rimski-Korsakov tot zo’n geliefd werk maken. Om aan haar executie te ontkomen vertelt Sheherazade de sultan duizend en een nacht lang verhalen. Rimski-Korsakov neemt de luisteraar via Sinbads zeereis en ontmoetingen met bijzondere figuren mee naar een wervelend feest in Bagdad.

De saxofoon was nog steeds een betrekkelijk vreemde eend in de bijt van de symfonische muziek toen Alexander Glazoenov zijn Saxofoonconcert componeerde. Hij deed dat op verzoek van de Duitse saxofonist Sigurd Rascher, al was volgens Glazoenov in een van zijn brieven het woord ‘aanval’ beter op zijn plaats, zozeer zat de musicus hem achter de vodden. Het resultaat? Een lyrisch en romantisch werk, vol verrassende wendingen. Een nieuw werk van een compositiestudent van het Conservatorium van Amsterdam completeert het programma. 

vr 12 april
21.00 uur Muziekgebouw Eindhoven
serie Casual Classics: programma met alleen Sheherazade
informatie en kaarten

za 13 april
16.00 uur Stadsgehoorzaal Leiden
informatie en kaarten

zo 14 april
15.00 uur Muziekgebouw
informatie en kaarten

Bekijk de aftermovie!

Delen
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief