orkest-header.jpg
 
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

CvA Symfonieorkest

In het CvA Symfonieorkest werken de studenten enkele malen per jaar onder leiding van gerenommeerde dirigenten aan een gevarieerd en uitdagend repertoire. Het orkest treedt op in grote zalen als het Muziekgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht het Muziekgebouw Eindhoven. Ook speelt het symfonieorkest een rol in bijzondere projecten, zoals de Cellobiënnale en het YPF Pianoconcours.

Concerten 2019-2020

Vanwege het coronavirus gaan de concerten van het CvA Symfonieorkest in maart niet door.

Maart 2020

CvA Symfonieorkest o.l.v. Judith Kubitz; solist: Hawijch Elders, viool
Honegger - Pacific 231; Saint-Saëns - Introduction + Rondo capriccioso op. 28; Ravel - Tzigane; Chonlian Yu - Moving Axis (2019, wereldpremière); Silvia Lanao - Indigo (2020 wereldpremière); Berlioz - Symphonie fantastique
Het CvA Symfonieorkest brengt een kleurrijk programma rondom Berlioz’ Symphonie fantastique, waarin de componist zijn onbeantwoorde liefde voor de beroemde actrice Harriët Smithson verklankt. De liefdesperikelen van deze romanticus pur sang komen samen in een obsessief motiefje dat in de symfonie in allerlei gedaanten terugkeert. Het orkest blijft in Franse sferen met werk van Saint-Saëns en Ravel, waarin muzikaal gevoel en virtuositeit hand in hand gaan. De enerverende ritmemachine van Honegger en gloednieuwe miniaturen van compositiestudenten zorgen voor een fraai contrast.

do 26/3
20.15 uur TivoliVredenburg, Utrecht
informatie en kaarten: www.tivolivredenbrug.nl

vr 27/3
21.00 uur Muziekgebouw Eindhoven
Informatie en kaarten: www.muziekgebouweindhoven.nl

zo 29/3
15.00 uur Muziekgebouw aan ’t IJ
Informatie en kaarten: www.muziekgebouw.nl

Delen
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief