Naar inhoud
orkest-header.jpg
 
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

CvA Symfonieorkest

In het CvA Symfonieorkest werken de studenten enkele malen per jaar onder leiding van gerenommeerde dirigenten aan een gevarieerd en uitdagend repertoire. Het orkest treedt op in grote zalen als het Muziekgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht het Muziekgebouw Eindhoven. Ook speelt het symfonieorkest een rol in bijzondere projecten, zoals de Cellobiënnale en het YPF Pianoconcours.

Concerten 2022-2023

oktober 2022 - Cello Biennale

Tijdens de Cello Biennale 2022 treedt het CvA Symfonieorkest diverse keren op.

Nieuwe sterren aan het firmament
CvA Symfonieorkest o.l.v. Sander Teepen, m.m.v. Benjamin Kruithof, Ashley Bathgate en Zlatomir Fung, cello
Nieuwe sterren aan het firmament: Henriëtte Bosmans - Poème; Kate Moore - Frieda’s reis; Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Pas de deux uit ‘Notenkraker’; Rococo-variaties

zo 23 oktober
15.00 uur Muziekgebouw aan 't IJ
Meer informatie en kaarten

Finale Nationaal Celloconcours
CvA Symfonieorkest o.l.v. Sander Teepen; finalisten van het Nationaal Celloconcours
Edward Elgar - Celloconcert in e
Drie finalisten spelen het celloconcert van Elgar, begeleid door het CvA Symfonieorkest.

vr 28 oktober
20.15 uur Muziekgebouw aan 't IJ
Meer informatie en kaarten

november 2022

Een bijzondere reprise van Elgars Celloconcert in e door de winnaar van het Nationaal Celloconcours 2022. Op 17 november presenteert de winnaar zich met het CvA Symfonieorkest o.l.v. Ed Spanjaard tijdens een gratis lunchconcert in het Concertgebouw. Ook speelt het orkest de Pas de deux uit de Notenkraker van Tsjaikovski.

do 17 november
12.30 uur Concertgebouw, Grote Zaal
Informatie en reserveren

april 2023 - Mystiek en minimal

CvA Symfonieorkest o.l.v. Ryan Bancroft
Mystiek en minimal: Charles Ives - The Unanswered Question; Mahler - Symfonie no. 10 in Fis 1e deel; nieuw werk van compositiestudenten van het CvA; John Adams - Harmonielehre

Wat is de zin van het leven? Die vraag stelt de solotrompet in Ives’ The Unanswered Question, en een kwartet van houtblazers zoekt vergeefs naar het antwoord. Meer mystiek vinden we in John Adams’ Harmonielehre (een knipoog naar Arnold Schönbergs gelijknamige boek uit 1911): de legende van koning Anfortas en de middeleeuwse mysticus Meister Eckhart vormden de inspiratiebronnen voor dit werk, waarin Adams laat-negentiende-eeuwse chromatische harmonieën combineert met de compositietechnieken van minimal music. De climax in het tweede deel is een echo van de dissonante ‘schreeuw’ in Mahlers 10e symfonie.

Dirigent Ryan Bancroft komt met dit concert als het ware weer even thuis: hij studeerde in 2017 af aan de Nationale Master Orkestdirectie, een gezamenlijke opleiding van het CvA en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sindsdien maakt hij een stormachtige carrière: hij is chefdirigent van het BBC National Orchestra of Wales en vanaf seizoen 2023-2024 ook van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm.

zo 2 april
15.00 uur Muziekgebouw aan 't IJ

Informatie en kaarten

Delen
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief