Naar inhoud
orkest-header.jpg
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

CvA Symfonieorkest

In het CvA Symfonieorkest werken de studenten enkele malen per jaar onder leiding van gerenommeerde dirigenten aan een gevarieerd en uitdagend repertoire. Het orkest treedt op in grote zalen als het Muziekgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht het Muziekgebouw Eindhoven. Ook speelt het symfonieorkest een rol in bijzondere projecten, zoals de Cellobiënnale en het YPF Pianoconcours.

Het programma voor het seizoen 2023-2024 verschijnt hier binnenkort.

April 2023 - Mystiek en minimal

CvA Symfonieorkest o.l.v. Ryan Bancroft
Mystiek en minimal: Charles Ives - The Unanswered Question; Mahler - Adagio uit Symfonie no. 10 in Fis; Jasmine Karimova en Bela Braack - Growth, A Symphonic Poem; John Adams - Harmonielehre

Wat is de zin van het leven? Die vraag stelt de solotrompet in Ives’ The Unanswered Question, en een kwartet van houtblazers zoekt vergeefs naar het antwoord. Meer mystiek vinden we in John Adams’ Harmonielehre (een knipoog naar Arnold Schönbergs gelijknamige boek uit 1911): de legende van koning Anfortas en de middeleeuwse mysticus Meister Eckhart vormden de inspiratiebronnen voor dit werk, waarin Adams laat-negentiende-eeuwse chromatische harmonieën combineert met de compositietechnieken van minimal music. De climax in het tweede deel is een echo van de dissonante ‘schreeuw’ in Mahlers 10e symfonie.

Dirigent Ryan Bancroft komt met dit concert als het ware weer even thuis: hij studeerde in 2017 af aan de Nationale Master Orkestdirectie, een gezamenlijke opleiding van het CvA en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sindsdien maakt hij een stormachtige carrière: hij is chefdirigent van het BBC National Orchestra of Wales en vanaf seizoen 2023-2024 ook van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm.

vr 31 maart
20.15 uur Muziekgebouw Eindhoven

informatie en kaarten

za 1 april
16.00 uur Stadsgehoorzaal Leiden
let op: programma zonder Mahler
informatie en kaarten

zo 2 april
15.00 uur Muziekgebouw aan 't IJ

informatie en kaarten

Delen
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief