CvA Changemakers

Het Conservatorium van Amsterdam start dit jaar met een serie interviews met tot de verbeelding sprekende artiesten, musici en vernieuwers die actief zijn op het snijvlak van kunst en maatschappij. De reeks wordt gemodereerd door onze Artist In Residence Gillian Moore.

Gillian Moore

Gillian Moore is een pionier in de integratie van onderwijs en de artistieke praktijk. Ze strijdt al jaren tegen ongelijkheid in de klassieke muziek door middel van initiatieven als de Women in Music-programma's van het Southbank Centre, en de nauwe relatie met Chineke!, ‘Europe’s first majority black orchestra.Lees meer.

1 februari 2024 | Davóne

'Wat betekent het om een zanger te zijn in 2024 en hoe kun je als artiest voor verandering zorgen?'
In het eerste interview stelt Gillian Moore vragen over dit thema aan klassiek zanger Davóne. Davóne, die is uitgeroepen tot ‘singer of immense power and fervour’ anden‘one of the most powerful voices of our time’ (Los Angeles Times) gaat in op zijn persoonlijke geschiedenis

Dag: 1 februari 2024
Tijd: 17.30 uur
Duur: 50-60 minuten
Locatie: Theaterzaal
Toegang gratis

Over Davóne Tines
Davóne Tines is een baanbrekende artiest met een diverse historische, culturele en esthetische achtergrond. Daarmee is hij de ideale kunstenaar om de spits van deze interviewserie af te bijten

Davóne Tines is changing what it means to be a classical singer - The New Yorker

Davóne treedt op 2 februari op met het Calder Quartet tijdens de Strijkkwartet Biennale in het Muziekgebouw aan 't IJ. Meer informatie.

Meer over Davóne.

Delen