Ruben van Roon

Ruben van Roon (1971) werd in 1987 toegelaten tot de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en studeerde in 1995 af als uitvoerend musicus jazzdrums. 

In 1992 begon hij zijn eigen formatie The Jazzmeteors waarmee hij 2 albums uitbracht: Ugly Beauty en Kikke. In deze formatie werkte hij samen met o.a: Wiboud Burkens, Manuel Hugas en Bob Fosko.
Het album Kikke (1998) werd zeer goed ontvangen zowel door muziekblad Oor als de Musicmaker. Ook werd het uitgeroepen tot Jazz album van het jaar door nieuwsblad AD. In 2000 gingen The Jazzmeteors op toernee met de bekende Jazz Saxofonist Dave Liebman. Ook was er een uniek concert met Roy Hargrove in de Melkweg.

Van Roon werd in 1993 drummer van de nieuwe Thijs van Leer formatie, Conxi.
En begon hij in 2001 samen met van Leer een nieuwe versie van de legendarische band Focus samen met Bobby Jacobs en Menno Gootjes.

In 1998 werd hij gevraagd als live drummer bij het big beat projekt van Hans Weekhout, Capricorn. Hierdoor kwam hij voor het eerst in aanraking met EDM music. Capricorn speelde concerten in o.a. New York en Londen.

Vanaf 1998 maakte hij producties onder de naam DJ Kikke. Als DJ Kikke ging hij vervolgens veel optreden met een hybride set-up waarin hij de rol als DJ en drummer samenbracht d.m.v een Akai MPC 2000.
Al snel volgde een samenwerking tussen DJ Kikke en Hans Dulfer waarmee hij gedurende 10 jaar intensief op tournee ging, zowel nationaal als internationaal. Met als hoogtepunt een grote tour in Japan in 2000.

Na deze intensieve periode werd van Roon gevraagd als drummer voor de live band van het bekende Leidse DJ collectief, Kraak & Smaak. Met deze formatie speelde hij naast vele club tournees in Nederland op o.a Eurosonic, Sziget Festival, Exit Festival Novisad en andere grote festivals in Europa.

Ook startte hij in 2009 een Rock project met mede Cva-docenten Bram Bol en Jolien Grunberg. Dit project kreeg de naam Miss Pussy waarvan er een EP verscheen. Deze EP is te vinden op Itunes en Spotify.

In 2012 werd hij gevraagd voor de zeer gewilde drumstoel in de Candy Dulfer band. Hierin was hij naast drummer ook wederom DJ. In deze band maakte hij naast zijn akoestische drumset gebruik van de Linn drummachine, Simmons drums en Ableton. Met deze succesvolle formatie speelde van Roon op veel gerenommeerde podia in Europa. Van Roon was te gast als DJ/Simmons-drummer bij het eerste Ladies of Soul concert in de Ziggo Dome 2014.

In het jaar 2014 ontstond er een samenwerking tussen van Roon en de Haagse underground sensatie, de Kraaien. Met dit Hip-Hop collectief produceerde en componeerde hij het album, Rok en Rol Safari met de single; Alles Wat Je Ziet. Ook speelde hij drums in de live band op o.a. Parkpop, Zwarte Cross en de Rok en Rol Safari clubtour.

In 2019 startte van Roon zijn eigen succesvolle YouTube drum educatie channel; RubenvanRoonDrumChannel

Ruben van Roon is hoofdvakdocent drums, methodiek docent en bandcoach aan het Conservatorium van Amsterdam.

Delen