Tilman Gey

Tilman Gey (München,1970)  begon zijn studie klavecimbel aan het conservatorium van Frankfurt am Main. In 1991 werd hij door Bob van Asperen uitgenodigd om bij hem aan het Conservatorium van Amsterdam te studeren. In 1995 haalde hij zijn diploma Docerend Musicus. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich bij Annelie de Man voor één jaar in het hedendaagse klavecimbelrepertoire en hij was de eerste in Nederland die het certificaat ‘kavecimbel - modern’ kreeg uitgereikt. In 1997 sloot hij zijn studie met het diploma Uitvoerend Musicus af. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Gustav Leonhardt, Ton Koopman, Jos van Immerseel en Lars-Ulrik Mortensen.

Tilman Gey werkt als docent, als repetitor van koren, zangers en instrumentalisten, en treedt op als solist. Hij heeft samengewerkt met bijvoorbeeld Han de Vries, Tom Sol, Sytse Buwalda en Paulien van der Werff. Hij is een veel gevraagd continuospeler en heeft onder andere opgetreden in de Rotterdamse Doelen en in het Concertgebouw te Amsterdam.

Tilman Gey is lid van diverse ensembles, waaronder Ensemble Phoebus Amsterdam, en geeft recitals met de gambiste Susanne Braumann. Ook is hij organist van de Duitse kerk in Amsterdam. Als solist en ook als continuospeler werkte hij mee aan uitvoeringen door diverse barokorkesten, onder andere dat van de Nederlandse Bachvereniging en Camerata Vermeer. Hij heeft gespeeld in diverse opera's van bijvoorbeeld Händel, Scarlatti en Haydn en samengewerkt met regisseur Jehan-François Boucher.

Hij treedt op tijdens befaamde Oude Muziekfestivals in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen en Finland.

Delen