Ying Lai Green

Ying Lai Green (Cambridge, 1980) studeerde contrabas aan Chetham’s School of Music in Manchester en aan de Royal Academy of Music in Londen bij Duncan McTier, waar ze verschillende prijzen won en met de allerhoogste lof afstudeerde. Ze vervolgde haar studie in Duitsland en kreeg daarna al gauw een aanstelling bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Sindsdien heeft Ying Lai concerten gegeven met diverse symfonie- en kamerorkesten over de hele wereld, waaronder het London Symphony Orchestra, het Concertgebouworkest en het Mahler Kamerorkest. Als soliste heeft ze opgetreden in Nederland, Duitsland en Frankrijk met werken van Bottesini en Dittersdorf. Daarnaast geeft ze recitals door heel Europa en is ze een veelgevraagd kamermusicus.

Ying Lai heeft meegewerkt aan verschillende cd-opnamen; de meest recente is de met lof ontvangen opmane van Benny’s Gig for Clarinet and Double Bass met Julien Herve. Momenteel is ze solobassiste bij Amsterdam Sinfonietta en European Camerata en assistant-solobassiste bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Delen