Sandrine Chatron

Sandrine Chatron studeerde bij Gérard Devos, M.C Jamet, F. Cambreling en G. Lorenzini en won in 1995 de eerste prijs voor harp en kamermuziek aan het conservatorium van Parijs. Ook won ze eerste prijzen op het Cité des Arts-concours en het kamermuziekconcours van Arles, en ze is prijswinnaar van de Banque Populaire Foundation.

In 2009 trad ze toe als soloharpiste tot het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds 2012 is ze als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam, en in 2018 gaf ze ook les aan de Haute Ecole de musique de Genève in 2018. Daarnaast heeft ze vele masterclasses en auditietrainingen gegeven.

Als concert- en kamermusicus heeft Sandrine opgetreden in heel Europa, Azië en Noord-Amerika. Ze gaf concerten in het Théâtre des Champs-Elysées en het Concertgebouw Amsterdam. Ze is lid van het trio Polycordes, dat zich richt op hedendaagse muziek en regelmatig samenwerkt met diverse kamermuziekensembles. Daarnaast speelt ze regelmatig met Ensemble Intercontemporain, waarmee ze Pierre Boulez’ Sur incises heeft opgenomen voor Deutsche Grammophon. Ze heeft gewerkt met de belangrijkste Franse orkesten, zoals Opéra de Paris, Orchestre de Paris en Orchestre National de France, en speelde gedurende een seizoen bij het Orchestre du Capitole de Toulouse. Ook treedt ze op met Klangforum Wien, het Mahler Chamber Orchestra, de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Lucerne Festival Orchestra onder leiding van dirigenten als Claudio Abbado, Riccardo Muti, Pierre Boulez en Daniel Harding, Sir Simon Rattle, Georges Prêtre en Tugan Sokhiev.

Onder haar lovend ontvangen solo-opnamen zijn een recital van British Music for Aparte A British Promenade, André Caplet et ses contemporains voor Ambroisie, Le salon de musique de Marie-Antoinette voor Naïve, en de première-opnamen van harpconcerten van Kristof Maratka en Ricardo Nillni.

Delen