Sandrine Chatron

Sandrine Chatron won in 1995 de eerste prijs voor harp en kamermuziek op het Conservatorium van Parijs. Ze studeerde bij Gérard Devos, Marie Claire Jamet, Frederiqe Cambreling en  Germaine Lorenzini, en won eerste prijzen op het Cité des Arts-concours en het Kamermuziekconcours in Arles. Ook won ze de prijs van de Stichting Banque Populaire. In 2009 werd ze aangesteld als soloharpiste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds 2012 is ze docent aan het Conservatorium van Amsterdam en sinds 2018 ook aan de Haute Ecole de Musique de Genève.

Sandrine is lid van het Ensemble Calliopée en het Trio Polycordes. Als soliste en kamermusicus heeft ze concerten gegeven door heel Europa, Azië en Noord-Amerika, waaronder optredens in het Théâtre des Champs-Elysées en het Concertgebouw in Amsterdam. Ze treedt regelmatig op met het Ensemble Intercontemporain, waarmee ze ook voor Deutsche Grammophon Pierre Boulez' Sur Incises heeft opgenomen. Ze heeft samengewerkt met de belangrijkste Franse orkesten, zoals de Opéra de Paris, het Orchestre de Paris en het Orchestre National de France, en speelde een seizoen bij het Orchestre du Capitole de Toulouse. Ook heeft ze opgetreden met het Klangforum Wien, het Mahler Chamber Orchestra, de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Lucerne Festival Orchestra onder leiding van dirigenten als Claudio Abbado, Riccardo Muti, Daniel Harding, Sir Simon Rattle, Yannick Nézet-Séguin en Georges Prêtre.

Sandrines solo-opnamen omvatten recital-cd’s met Britse en Franse muziek, Le salon de musique de Marie-Antoinette en de premières van harpconcerten van Kristof Maratka en Ricardo Nillni.

Delen