Roberta Alexander

Sopraan Roberta Alexander geniet internationale roem als operazangeres. Ze is regelmatig te gast op de belangrijkste operapodia van de wereld, zoals Glyndebourne, de Metropolitan Opera New York, het Royal Opera House Covent Garden en de operahuizen van Berlijn, Hamburg, Wenen, Zürich, Amsterdam en Venetië. 

Daarnaast is ze actief als concertzangeres. Ze trad op met onder meer de Wiener Philharmoniker, met het London en het Royal Symphony Orchestra, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Cleveland Orchestra, het orkest van de Bayerische Rundfunk en de symfonie-orkesten van Cincinnati, Atlanta en Dallas en werkte samen met dirigenten van naam, zoals Vladimir Ashkenazy, Sir Colin Davis, Carlo Maria Giulini, Bernard Haitink, Nikolaus Harnoncourt, James Levine, Andrew Litton, Jesus Lopez-Cobos, Zubin Mehta, Leonard Slatkin, Edo de Waart en David Zinman.

Roberta Alexander is bovendien een uiterst communicatief recital-zangeres. Ze werd uitgenodigd in de series van Carnegie Hall New York, de Philadelphia Chamber Music Society, de Wiener Musikverein, de Wigmore Hall in Londen, het Amsterdamse Concertgebouw en de beroemde serie van de Vocal Arts Society in Washington DC.

Website Roberta Alexander

Delen