Remko de Jager

Remko de Jager (Heeg, 1971) sloot zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium bij George Wiegel in 1998 af met een 10 cum laude. Hij volgde masterclasses bij Bart van Lier, Michel Becquet en Victor Sumerkin. Tijdens zijn studie remplaceerde hij bij alle grote orkesten in Nederland en nam hij deel aan concoursen in binnen- en buitenland, waar hij regelmatig prijzen won. Met het Rotterdams Trombonekwartet haalde hij een finaleplaats op het prestigieuze Concert Artists Guild Contest in New York. Speciaal hiervoor werd de cd Dioscuri opgenomen.

Sinds 1997 is Remko trombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast treedt hij op als solist en is hij actief als kamermusicus bij het Nieuw Trombone Collectief, het Doelen Ensemble en het Trombonekwartet van het RPhO, Domestica Rotterdam.

In 2011 werd hij aangesteld als hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam; daarvoor was hij docent aan het Rotterdams Conservatorium. In 2009 gaf hij masterclasses en een recital op de Yonsei University in Seoel (Korea).

Delen