Martijn Willers

Martijn Willers studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja en David Kuyken. Daarnaast volgde hij masterclasses  bij onder anderen Jan Wijn, Willem Brons en Mikhail Voskresensky. In maart 2006 won hij de SNS REAAL Fonds masterclassprijs in de finale van het 57e Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Martijn vormt een duo met cellist Joris van den Berg (winnaar van het eerste Nationale Cello Concours in Amsterdam in 2006). In augustus 2008 won het duo een derde prijs bij het Internationale Johannes Brahms Kamermuziek Concours in Pörtschach, Oostenrijk. In 2010 maakten ze een succesvolle tournee door de Verenigde Staten. De debuut-cd van het duo, Dialogo, met werken van Prokofjev, Lutoslawski en Britten werd in 2013 zeer lovend ontvangen.
In mei 2014, na een grote tournee langs de belangrijkste Nederlandse concertzalen en een cd-opname van de Sonatine van Dvorák (in samenwerking met Radio 4), werden Joris van den Berg en Martijn Willers in het Concertgebouw in Amsterdam winnaars van de Dutch Classical Talent Award 2014. In juni 2014 maakte het duo een tournee door China, met concerten in vooraanstaande concertzalen in o.a. Peking, Shanghai en Xiamen.

Martijn Willers werkt regelmatig samen met veel verschillende musici, waaronder Olivier Patey (soloklarinettist van het Concertgebouworkest), in uiteenlopende ensembles en bezettingen. Ook speelt hij elk jaar met veel plezier als repetitor met studenten en docenten tijdens de Internationale Masterclass in Apeldoorn. Daarnaast is ook lesgeven een grote passie van Martijn.

Als presentator en pianist is hij verbonden aan de Classic Express (een initiatief van het Prinses Christina Concours); een mobiele concertzaal waarin door heel Nederland concerten voor schoolklassen plaatsvinden.  Martijn Willers is regelmatig te beluisteren op Radio 4 en de Concertzender.

Voor studiedoeleinden heeft Martijn een volledig gereviseerde Steinway & Sons vleugel uit 1919 in bruikleen, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Delen