Martijn Willers

Pianist Martijn Willers is al vele jaren actief in het Nederlandse muziekleven. De basis van zijn liefde voor de kamermuziek, die een zeer belangrijk deel uitmaakt van zijn muzikale leven, ligt in zijn studietijd aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij geïnspireerd werd door zijn docenten en medestudenten.

In 2006 richtte Martijn Willers met cellist van Joris van den Berg een duo op dat in 2008 prijswinnaar was op het Internationale Johannes Brahms Kamermuziekconcours in Pörtschach (Oostenrijk). De debuut-cd van het duo, Dialogo (2013) werdzeer lovend ontvangen in de pers. In mei 2014, na een concerttournee langs de belangrijkste zalen van Nederland, waren Joris van den Berg en Martijn Willers winnaars van de Dutch Classical Talent Award. In juni 2014 volgde een zeer succesvolle concert-toernee door China.

​De afgelopen jaren vormen Martijn en Joris met klarinettist Olivier Patey, hoofdvakdocent aan het CvA, het Trio Légende. Het trio trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam en geeft concerten door heel Nederland. In het seizoen 2023-2024 speelden Joris en Martijn met violiste Svenja Staats ook een programma met drie werken uit 1886 van Johannes Brahms (opus 99, 100 en 101).
​Met contrabassist Olivier Thierry, ook hoofdvakdocent aan het CvA, nam Martijn de cd Bass ad libitum op voor het label Gutman Records. 

​Ook als correpetitor kan Martijn Willers zijn liefde voor de kamermuziek volop kwijt: hij coacht studenten in het samenspelen en begeleidt ze op uitvoeringen en examens. Momenteel werkt hij met strijkinstrumenten. Daarnaast hij is als docent bijvak piano verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Delen