Hanna Shybayeva

Hanna Shybayeva studeerde bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze in 2005 haar masterdiploma behaalde met de hoogste onderscheiding. Ook volgde ze lessen bij Dmitri Bashkirov en Ferenc Rados. Ze heeft prijzen gewonnen op internationale pianoconcoursen over de hele wereld en geeft solo-recitals en concerten met orkesten in Europa, Rusland en de VS. Ook treedt ze op op festivals en is ze actief als kamermusicus en liedbegeleider. Sinds 2008 is ze lid van het New European Ensemble, een van de meest vernieuwende, spannende en veelzijdige ensembles voor nieuwe muziek van het moment. In hetzelfde jaar lanceerde ze het kamermuziekproject Symphonic Intimacy, waarin ze samen met het Ysaÿe String Trio historische kamermuziekarrangementen van symfonische werken uitvoert.

Hanna heeft vele lovend ontvangen cd’s op haar naam staan, met een breed scala aan repertoire. Haar duo-cd Sounds of War, dat ze opnam met Maria Milstein, werd alom geprezen in de internationale pers. De opname werd door dagblad NRC uitgeroepen tot een van de vijf beste klassieke albums van 2015 en werd bekroond met een Edison Klassiek 2015 in de categorie ‘kamermuziek’. Daarnaast werkte ze als eerste klassieke musicus mee aan de Studio Konzert Limited Edition vinyl-serie van de Bauer Studios/NEUKLANG. Deze live-opname bevat werken van Couperin, Scarlatti, Chopin, Debussy, Gershwin en Kapustin. In 2019 begon ze een samenwerking met Naxos Music Group om alle pianoconcerten van Beethoven op te nemen in de kamermuziekversie van V. Lachner.

Sinds 2013 is Hanna verbonden als docent piano aan de International Anton Rubinstein Music Academy in Düsseldorf (Duitsland)/Kalaidos Hochschule (Zwitserland).

Website Hanna Shybayeva

Delen