Erika Waardenburg

Erika Waardenburg is nationaal en internationaal een van de veelzijdigste en meest vooraanstaande harpisten. Ze treedt op als solist met orkesten onder leiding van dirigenten als  David Porcelijn, Graham Jenkins and Ernest Bour. Daarnaast treedt ze op met kamermuziekensembles en geeft ze recitals.

Erika studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Brussel bij Edward Witsenburg en Susanna Mildonian. Ze studeerde af met de allerhoogste lof, de Premier Prix en de Prix d‘Exellence. Ze won het prestigieuze internationale Gaudeamus Concours voor hedendaagse muziek en de Vriendenkrans van het Concertgebouw.
Naast het bekende romantische harprepertoire brengt ze ook minder bekend en hedendaags reperoire onder de aandacht van het publiek. Ook nodigt ze componisten uit werken voor harp te schrijven.

Erika is een veelgevraagd docent; ze is hoofdvakdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Utrecht en Helsinki en geeft masterclasses in binnen- en buitenland, waaronder aan het Mozarteum in Salzburg en de Royal Academy of Music in Londen. Ook geeft ze les aan de Sweelinck Academie voor jong toptalent, waarin vele harpisten vanaf jonge leeftijd kunen werken aan het ontwikkelen van hun talent. Veel van haar leerlingen winnen prijzen in binnen- en buitenland.

Delen