Emma Breedveld

Emma Breedveld (1974) kreeg haar eerste vioollessen van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek in Hilversum. Daarna studeerde zij aan het Utrechts Conservatorium en tenslotte aan het Conservatorium van Amsterdam bij István Párkányi. Ze volgde zij masterclasses bij Yvri Gitlis, Gilles Apap en Giora Feidman.

Ze was zes jaar lang eerste violist bij het Escher Ensemble, waarvan ze ook de artistieke leiding voerde. Daarna toerde ze enkele jaren als eerste violiste van Carel Kraayenhofs Sexteto Canyengue de wereld over. Ze is de oprichtster van het trio Escapada, een trio gespecialiseerd in tango’s, eigen composities en improvisaties. Tevens speelt ze in het Ives Ensemble en in Floreal Strijkkwartet.

Emma Breedveld is docent aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Muziekschool Amsterdam. Ook is ze ieder jaar docent, arrangeur en dirigent tijdens de muziekcursus Verano Musical in Spanje.

Ze bespeelt een viool met het etiket 'Santagiuliana', die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Delen