Emanuele Silvestri

Emanuele Silvestri is solocellist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarvoor was hij tien jaar lang eerste cellist bij het Philharmonisch Orkest van Israel.

Hij heeft opgetreden als solist bij vele orkesten in Europa, waaronder het Orchestra del Gran Teatro La Fenice di Venezia, Teatro alla Scala di Milano, het symfonieorkest van Basel,  Pomeriggi Musicali di Milano en Milano Classica, onder leiding van dirigenten als Zubin Mehta, Riccardo Chailly, Christopher Hogwood, Diego Matheuz en Gustavo Dudamel.

Daarnaast is Emanuele actief als kamermusicus. Hij trad op met vele artiesten en ensembles in Europa, Japan en Zuid-Amerika, zoals Leonidas Kavakos, Lahav Shani, Yuja Wang, Misha Maisky, Pinchas Zuckerman, Gil Shaham, Maria Joao Pires, David Garret, Salvatore Accardo en het Jerusalem Quartet.

Als voormalig cellist en mede-oprichter van het Quartetto d’archi del Teatro La Fenice di Venezia was hij regelmatig te gast op het beroemde hedendaagse-muziekfestival La Biennale di Venezia. Na zijn verhuizing naar Israel in 2011 was hij ook enkele jaren lid van het Israel String Quartet.Met het Sestetto Leonardo en het Serenata Trio, maakte hij in 2005 een toernee door Italië, Albanië, Argentinië, Chili, Uruguay en Brazilië.

Emanuele heeft inmiddels veel prijzen gewonnen. In 1998-1999 won hij bij de Orpheus Konzerte in Zürich de prijs voor lid van het beste kamermuziekensemble. In Basel won hij in 1997 de BOG Basel Orchester Gesellschaft-prijs voor kamermuziek, wat resulteerde in een opname voor de Zwitserse radio. , Daarnaast won hij vele eerste prijzen op celloconcoursen in Italië en een tweede prijs  op het Domnik Preis International Celloconcours in Stuttgard in 1996.

Emanuele Silvestri heft masterclasses gegeven in Argentinië, Brazilië, Canada, Italië, Israel en China. Hij is zeer actief in muziekvakonderwijs en orkest-training en heeft meegewerkt aan vele jeugdacademie-initiatieven. Zo gaf hij les op de zomercursussen van Lanciano en aan de AYSO Orchestra Academy in Puglia (Italië). Hij maakte deel uit van het docententeam van de Buchmann-Mehta School of Music in Israel, waar hi jook de cellosectie van het Buchmann-Mehta Symphony Orchestra coachte. Daarnaast was hij docent aan het Conservatorio di Musica A. Steffani di Castelfranco Veneto en het Tel Aviv Conservatory of Music Stricker.

Delen