Ruud Breuls

Ruud Breuls studeerde in 1988 af aan het Hilversums Conservatorium en won in datzelfde jaar de Wessel Ilckenprijs, een aanmoedigingsprijs voor jonge getalenteerde musici.

Als solist was hij verbonden aan het Metropole Orkest (1996-2014) en het Dutch Jazz Orchestra o.l.v. Jerry van Rooijen. Sinds de oprichting in 1996 speelt hij bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en sinds 2014 is hij verbonden aan de WDR Big Band in Keulen o.l.v. Bob Mintzer en Vince Mendoza. Met deze orkesten gaf hij vele concerten en maakte hij vele toernees. Als solist is hij te horen op cd’s van vele bekende artiesten als Jimmy Heath, Fred Hersh, Ron Carter, Vince Mendoza, Ivan Lins, Al Jarreau, Bob Brookmeyer, Al Foster, the Yellow Jackets, Steps Ahead, Bill Laurence, John Scofield. Ook nam Breuls twee solo-cd’s onder zijn eigen naam op met het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza.

De laatste jaren speelde hij ook solo bij de internationale bigband The New Art Orchestra o.l.v. Bob Brookmeyer, waarmee hij twee cd’s opnam en toernees door de Verenigde Staten en Europa maakte. Als een van Nederlands meest gevraagde sessie-trompettisten speelde Breuls mee op ruim 300 albums van verschillende artiesten en werkte hij mee aan commercials, filmmuziek en tv-tunes. Samen met Simon Rigter startte hij het Ruud Breuls/Simon Rigter Kwintet, waarmee hij in 2019 een album opnam.

Ruud geeft sinds 1989 les aan het Conservatorium van Amsterdam (voorheen Hilversums Conservatorium) en heeft inmiddels vele succesvolle trompettisten opgeleid.

Zie ook Ruud Breuls' online cursus op CvA Online

Delen