Lieve Geuens

Lieve Geuens (Antwerpen) is een lyrische sopraan. Ze studeerde zowel in de lichte als in de klassieke zang cum laude af aan het Utrechts conservatorium, waar ze studeerde bij onder anderen Gabriëlle Boré, Eugenie Ditewig, Takako Hara, Udo Reinemann, Cora Canne Meijer, Pedro Paolo Neves en Rachel Ann Morgan.

Ze begon haar carrière als zangeres in de jazz- en popmuziek en trad jarenlang met verschillende bands op in theaters en op tv en radio. Ze werkte ook samen met Georges Moustaki, Madeline Bell en the Nits. Daarnaast is ze actief op het operapodium; ze vertolkte rollen in opera’s van onder meer Mozart, Adam, Puccini, Purcell en ook in hedendaagse Nederlands/Belgische producties. Ze werkte jarenlang samen met verschillende componisten waaronder Chiel Meijering en Henk Alkema.

Sinds 2006 maakt Lieve deel uit van The Dutch Opera Singers waarmee ze optrad in Nederland, België, Zwitserland en Amerika. Samen met mezzosopraan Esther Been en pianist Hein Hoogendoorn vormt ze een operatio waarmee ze heeft opgetreden in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk en Zwitserland.

Sinds 2008 is Lieve Geuens techniekdocente aan het Conservatorium van Amsterdam.

Delen