Dirigent Leonard Kwon debuteert bij Concertgebouworkest 

Gepubliceerd op

Op zaterdag 25 oktober 2020 heeft Leonard Kwon, alumnus van de Nationale Master Orkestdirectie, zijn debuut gemaakt bij het Concertgebouworkest. Leonard leidde de musici van het Concertgebouworkest in een concert speciaal voor kinderen met muziek van Igor Stravinsky en Theo Loevendie. 

Leonard Kwon werd geboren in de Verenigde Staten en groeide op in Zuid-Korea, waar hij muziekwetenschap en blokfluit studeerde aan de Seoul National University of Arts en de Korea National University of Arts. Geïnspireerd door de oude-muziekbeweging in Nederland en door dirigenten als Frans Brüggen en Nikolaus Harnoncourt emigreerde hij naar Nederland. Hij voltooide zijn blokfluitstudie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Van 2017 tot 2019 volgde Leonard Kwon het prestigieuze Nationale Master Orkestdirectie-programma van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, waar hij studeerde bij Ed Spanjaard, Jac van Steen en Kenneth Montgomery. Masterclasses volgde hij bij Daniele Gatti, Johannes Schlaefli, Michel Tabachnik, Nicolas Pasquet, Marc Albrecht en Jorma Panula. 

Leonard Kwon fungeerde als assistent-dirigent bij vier producties van De Nationale Opera en was een van de drie geselecteerde kandidaten voor het jonge-componistenproject van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Als gastdirigent stond hij voor het Nederlands Philharmonisch Orkest (voor een productie van Donizetti’s L’elisir d’amore), het Residentie Orkest Den Haag en het Koreaanse Gwangju Symphony Orchestra. Alledrie de orkesten hebben hem opnieuw uitgenodigd. 

Klik hier om de opname van het concert te zien

Meer over de Nationale Master Orkestdirectie

Delen