Twee compositiestudenten in finale Alba Rosa Viëtor Compositieconcours

Gepubliceerd op

Ramin Amin Tafreshi (Iran,1992) en Silvia Lanao Aregay (Spanje, 1995) zijn doorgedrongen tot de finale van het Alba Rosa Viëtor Compositieconcours. Ramin haalde de finale met zijn werk It's the Voice that shall Remain en Silvia met haar compositie Empordà.
De jury, onder leiding van juryvoorzitter Willem Jeths, was zeer enthousiast over de hoge kwaliteit van de inzendingen van de in totaal vijf finalisten. Ze waren onder de indruk van de diversiteit aan componeerstijlen, het boeiend gebruik van interessante teksten, de virtuositeit en de expressiviteit, maar vooral door de avontuurlijkheid van de composities.
Ramin studeert in het tweede en Silvia in het vierde jaar van de bacheloropleiding Compositie.

De composities worden op zondag 2 december a.s. uitgevoerd in de Kleine Zaal van het Concertgebouw door onder meer het Amatis Piano Trio. Meer informatie

Delen