Maria Milstein ontvangt Nederlandse Muziekprijs

Gepubliceerd op

Violiste Maria Milstein heeft op zaterdag 27 januari 2018 de Nederlandse Muziekprijs in ontvangst genomen. De prijs werd uitgereikt in het Concertgebouw Amsterdam, na haar concert met het Residentie Orkest waarin ze soleerde in het eerste vioolconcert van Max Bruch.

'Het spel van Maria is gezegend met een zeer eigen intens en lyrisch karakter', aldus het juryrapport. 'Onder haar handen krijgt de viool als het ware een menselijke stem. Ze spreekt via haar instrument in een taal met een breed scala aan uitdrukkingsmogelijkheden, variërend van fluisterende intimiteit tot dynamisch temperament. Elke compositie vertelt door haar spel een eigen en specifiek verhaal.'

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. Maria Milstein (Moskou, 1985), studeerde onder meer aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert. Sinds september 2014 is ze hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Meer over Maria Milstein
Meer over de Nederlandse Muziekprijs

Delen