Dudok Kwartet wint Kersjesprijs 2014

Gepubliceerd op

De Kersjesprijs 2014, een bedrag van € 50.000,-, dat jaarlijks wordt uitgereikt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek, gaat naar het Dudok Kwartet. Op 6 december a.s. wordt de prijs uitgereikt in het Concertgebouw in Amsterdam.

 

De jury prijst het Dudok Kwartet om ‘hun intense, gloedvolle spel, dat volledig in balans is met een analytische interpretatie van de partituur. Het kwartet weet door stralend speelplezier het publiek te bereiken en mee te slepen in een intelligente en speelse vertelling van hun muzikale verhaal’. 

Het Dudok Kwartet bestaat uit Judith van Driel, viool; Marleen Wester, viool; Lotte de Vries, altviool; en David Faber, cello; allevier oud-studenten van het CvA. In juni 2013 studeerde het Dudok Kwartet af met de hoogste onderscheiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

De directiebeurs van het Kersjesfonds gaat naar drie jonge dirigenten. Huba Hollóköi, Konradin Herzog en MaNOj Kamps krijgen ieder een stipendium van € 5000,- ter ondersteuning van studie en carrière. Huba Hollóköi en Konradin Herzog studeren momenteel aan de Nationale Master Orkestdirectie van het Conservatorium van Amsterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Delen