Borletti-Buitoni Trust Award voor Dudok Kwartet

Gepubliceerd op

Het Dudok Kwartet heeft de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award 2018 gewonnen. Het is daarmee het eerste Nederlandse strijkkwartet dat deze prijs wint; eerder kregen gerenommeerde kwartetten als het Jerusalem Quartet, Cuarteto Casals, Quatuor Ebène en het Danish Quartet steun van de Borletti-Buitoni Trust. De artistieke commissie kende het Dudok Kwartet de prijs unaniem toe. ‘Iedereen was niet alleen onder de indruk van hun talent en virtuositeit, maar ook van hun creativiteit en verbeeldingsrijke benadering van het musiceren,’ aldus het juryrapport.

De award omvat een bedrag van £30.000. Daarnaast ondersteunt de  Borletti-Buitoni Trust het kwartet bij de verdere ontwikkeling van hun internationale carrière. Andere Nederlandse musici die steun hebben ontvangen van de Borletti-Buitoni Trust zijn onder anderen Erik Bosgraaf, Bram van Sambeek, Ralph van Raat, Maria Milstein, Hannes Minnaar, Nino Gvetadze, Lavinia Meijer, Henk Neven, Jörgen van Rijen en Christianne Stotijn; velen van hen zijn alumni van het Conservatorium van Amsterdam.

Het Dudok Kwartet bestaat uit Judith van Driel, viool; Marleen Wester, viool; Marie-Louise de Jong, altviool; en David Faber, cello; Judith, Marleen en David zijn alumni van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerden bij resp. Kees Koelmans en Peter Brunt, Lex Korff de Gidts en Peter Brunt, en Floris Mijnders en Dmitry Ferschtman. In juni 2013 studeerde het Dudok Kwartet met de hoogste onderscheiding af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Delen