Sinan Vural

Bariton Sinan Vural (Ankara, Turkije) behaalde eerst een diploma in computerwetenschap voor hij koos voor zang. Hij begon zijn zangstudie bij Yildiz Tunbul in Ankara en vervolgde die in Nederland bij Anne Haenen aan het conservatorium van Enschede en daarna bij Cora Canne Meijer aan de Dutch National Opera Academy van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Momenteel werkt hij met zangcoach Margreet Honig.

Sinan zong zijn eerste rollen in de opera’s Dido and Aeneas (H. Purcell), Così fan tutte (W.A. Mozart) en Pimpinone (G.Ph. Telemann). De afgelopen seizoenen trad hij op in Don Pasquale (Donizetti) bij Internationale Operaproducties, The Beastly Bombing (Nitzberg/Neill) bij Opera aan het IJ in Amsterdam, De waterman (Hans Koolmees) bij Muziektheater Hollands Diep in Dordrecht, en Stuyvesant Zero (Caroline Ansink) bij Opera Spanga, Friesland. Ook heeft hij opgetreden in vele producties van Holland Opera in Amersfoort, zoals Dido and Aeneas (Purcell), Orfeo (Monteverdi), King Arthur (Purcell), The Black and the Beautiful (S. Aziz/F. Merkies), Feeks (Le Clercq/Van Geel), The Tempest (Purcell/Meijering) en Romeo en Zeliha (F. Merkies).

Hij maakt deel uit van het artistieke team van Opera per Tutti, een concertserie die als doel heeft operarepertoire bij een breder publiek te brengen, waar hij ook regelmatig bij optreedt. Daarnaast omvat zijn repertoire oratoria, zoals de Matthäus-Passion en de Johannes-Passion en vele cantates van Bach, Requiems van Mozart, Fauré, Duruflé en Brahms, alsook meer hedendaagse werken zoals La danse des morts van Honegger.

Sinan geeft regelmatig liedrecitals, waarbij hij een voorkeur heeft voor Franse muziek, en werkt hij al geruime tijd samen met pianist Nicholas Ross. In 2011 werd zijn album Arthur Honegger: Mélodies et Chansons dat hij opnam met sopraan Claudia Patacca en pianist Nicholas Ross uitgebracht bij Centaur Records.

Website Sinan Vural

Delen