Marjolein Dispa

Marjolein Dispa studeerde altviool bij Ervin Schiffer in Tilburg en Amsterdam en behaalde haar diploma cum laude aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Vervolgens studeerde ze kamermuziek bij het Amadeus-Kwartet aan de Kölner Musikhochschule. Ook nam ze deel aan cursussen bij Kim Kashkashian, André Gertler, Isaac Stern, Wolfgang Jahn, het Bartók Kwartet en het Trio de Prague. Ze heeft prijzen gewonnen op het Charles Hennen Kamermuziekconcours, de Internationale Musiktage Goslar en was laureaat bij de presentatieconcerten van het Nederlands Impresariaat. 

Marjolein Dispa treedt op als kamermusicus en solist door heel Europa, Rusland, Israel en Australië en is regelmatig te gast op vele internationale festivals. Ook met haar concerttournee rond de solowerken van Telemann en Bach oogstte ze lof. Ze was enkele jaren solo-altiste van het Zweedse kamerorkest Camerata Roman en is momenteel lid van Combattimento en het Jenufa Strijkkwartet. Naast haar medewerking aan diverse radio- en televisieopnamen maakte ze diverse cd’s met kamermuziek- en solowerken van Mendelssohn, Beethoven, Schubert, Tchaikovsky en Atterberg.

Marjolein Dispa is als hoofdvakdocent altviool en kamermuziek verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft regelmatig masterclasses in Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland. Ze bespeelt een instrument van de Venetiaanse bouwer Domenicus Busan uit 1780.

Delen