Judith van Driel

Judith van Driel studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kees Koelmans en Peter Brunt. Ook studeerde ze een jaar in Wenen bij Günter Pichler van het Alban Berg Quartett en maakte ze een jaar lang deel uit van de Orkestacademie van het Koninklijk Concertgebouworkest. 

Judith is violiste in het Dudok Kwartet, een creatief en veelzijdig strijkkwartet dat bekendstaat om zijn inventieve en gedurfde programma’s waarin nieuwe connecties en dwarsverbanden binnen de muziek worden gelegd, in een repertoire dat reikt van Ligeti, Sjostakovitsj en Weinberg tot aan Mendelssohn, Mozart en Beethoven.

Het kwartet studeerde bij de leden van het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen en vervolgens aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel. Inmiddels heeft het ensemble een aantal belangrijke prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Borletti-Buitoni Trust Award 2018 en prijzen op het internationaal strijkkwartetconcours in Bordeaux en op het Joseph Joachim Internationaal kamermuziekconcours in Weimar. In 2014 ontving het kwartet de prestigieuze Kersjesprijs.

Naast haar leven op het concertpodium is Judith een enthousiaste docente die al jaren met veel plezier lesgeeft aan kinderen van 6 tot 19 jaar. 

Website Judith van Driel

Delen