Jacob Slagter

Jacob Slagter (1958) begon zijn loopbaan als hoornist in het Noord Nederlands Orkest en werd in 1985 benoemd tot eerste solohoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest. In 1987 werd hem voor zijn buitengewone muzikale prestaties de Nederlandse Muziekprijs toegekend.

Jacob Slagter werkte nauw samen met ‘s werelds grootste dirigenten onder wie Bernard Haitink, Leonard Bernstein en George Solti en trad als solist onder meer op met Bernard Haitink, Nikolaus Harnoncourt, Wolfgang Sawallischen Riccardo Chailly.

Geïnspireerd door deze voorbeelden ging Jacob Slagter naast zijn functie als hoornist zich steeds meer op het dirigeren toeleggen en werd hij als dirigent onder meer gevraagd bij Holland Symfonia, het Gelders Orkest  en het Noord Nederlands Orkest. Vanaf 2004 assisteerde hij geregeld Mariss Jansons bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2003, 2006 en 2009 leidde hij met groot succes de Entrée-orkestprojecten van het Concertgebouw en Koninklijk Concertgebouworkest. Inmiddels richt hij zich volledig op het dirigentschap.

 

Delen