Goska Isphording

Als specialist in hedendaagse muziek heeft klaveciniste Goska Isphording premières gegeven van veel solo- en kamermuziekwerken. Ze geeft solorecitals en treedt op met kamermuziekensembles en orkesten. Ook is ze actief in muziektheater.

Goska Isphording studeerde historisch klavecimbel aan het conservatorium van Krakau in haar geboorteland Polen, waar ze in 1998 cum laude afstudeerde. In 2001 behaalde ze haar diploma aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze studeerde bij Patrick Ayrton. Haar belangstelling voor hedendaagse kunst bracht haar ertoe de masteropleiding in hedendaagse klavecimbeltechnieken te gaan volgen bij Annelie de Man aan het Conservatorium van Amsterdam. In deze periode werkte ze ook met Elisabeth Chojnacka aan het Mozarteum in Salzburg.

Goska Isphording won prijzen op grenommeerde concoursen voor nieuwe muziek. Ze won de eerste prijs als solist op de Krzysztof Penderecki International Competition of Contemporary Music 2002 in Krakau. Samen met blokfluitiste Karolina Bäter won ze de eerste prijs op hetzelfde concours in de duocategorie. In 2003 behaalde ze de vierde plaats op het International Gaudeamus Interpreters Competition in Rotterdam. Haar optredens brachten haar in contact met jonge componisten, die vele nieuwe werken voor haar schreven. Ze is ook mede-oprichter van het Roentgen Connection Ensemble voor hedendaagse kamermuziek.

Goska Isphording was te gast op diverse festivals voor nieuwe muziek. Ze trad op in Nederland, Duitsland, Polen, Frankrijk, Estland en Israel. Haar concerten worden regelmatig uitgezonden.

Delen