piano-thuis-corona-header.jpg
 

Steunfonds studenten

Meer info

 

Veelgestelde vragen Rijksoverheid

Meer info

Naar aanleiding van de nieuwe regels van de overheid van 14 december zijn er nieuwe restricties van kracht. Er is een protocol opgesteld, waarin alle maatregelen en regels terug te lezen zijn. Dit protocol is in te zien via MyAHK. De belangrijkste regels hebben wij hieronder al weergegeven bij 'veelgestelde vragen'.

De AHK blijft alle studenten en medewerkers van de academies informeren via hun website en nieuwsbrieven. Wij zullen via deze webpagina en de CvA-nieuwsbrieven communiceren over informatie en maatregelen die specifiek bedoeld zijn voor het Conservatorium van Amsterdam. 

Inhoudsopgave
1. Updates Coronavirus
2. Contact
3. Veelgestelde vragen voor studenten
 

Updates coronavirus

22 jan
Nieuwe openingstijden door avondklok

18 jan
Nieuwe richtlijnen en openingstijden. Zie het protocol op MyAHK

15 dec
Nieuwe richtlijnen van kracht. Aangepaste openingstijden van de gebouwen. Lees het volledige bericht op MyAHK.

26 aug
De nieuwe richtlijnen voor veiligheid en gezondheid zijn bekendgemaakt. Het is weer mogelijk om lessen te volgen in het gebouw. Lees het volledige bericht op MyAHK.

Eerdere updates
Bekijk alle reeds verzonden nieuwsbrieven over het coronavirus via onderstaande links:

●  Bekijk nieuwsbrieven op MyAHK
●  Nieuwsbrief 17/04
●  Nieuwsbrief 07/04

●  Nieuwsbrief 03/04
●  Nieuwsbrief 26/03
●  Nieuwsbrief 13/03

Updates AHK
Lees de voorgaande updates per datum op ahk.nl/corona 

Contact 

Algemeen: cva-info@ahk.nl 
CvA Service: cva-service@ahk.nl 
Melden van besmettingen: cva-coronamelding@ahk.nl 
Overige corona-gerelateerde vragen: cva-stip@ahk.nl 

Studenten kunnen contact opnemen met de eigen studiecoach, vakgroep coördinator of de decaan. Docenten kunnen dit doen via de studieleider of vakgroep coördinator.

Klassiek
Dorine Jansma

Jazz
Bram Strijbis

Pop
Jack Pisters

ODM
Adri Schreuder

Heb je als student medische hulp nodig (corona-gerelateerd of niet), neem dan telefonisch contact op met je huisarts. Heb je geen huisarts, schrijf je dan z.s.m. in bij een huisarts.

Mocht je er helemaal niet uitkomen, kun je bij nood contact opnemen met onze studentendecaan Heleen de Kam, heleen.dekam@ahk.nl.

De ICT-helpdesk is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 020 527 7752 of via helpdesk@ahk.nl.

Informatie en veelgestelde vragen voor studenten

Het coronavirus heeft ertoe geleid dat we van de ene op andere dag moesten omschakelen naar een geheel nieuwe leef- en studiesituatie. We begrijpen dat dit veel vragen met zich meebrengt. Op de website www.ahk.nl/corona wordt naast informatie ook antwoord gegeven op veelgestelde vragen, onder andere over de volgende onderwerpen: het coronavirus, online onderwijs, studievertraging, Bindend Studieadvies, financiële gevolgen, visum en reizen naar het buitenland.

Daarnaast zijn er nog andere vragen gerelateerd aan het Conservatorium van Amsterdam waar we op deze pagina antwoord op willen geven. 

Tot 09 februari geldt het volgende:

 • Alle een-op-een lessen kunnen op locatie plaatsvinden (N.B. dus niet alleen hoofdvaklessen, maar alle instrumentale en vocale lessen.)
 • Ensemblelessen (kamermuziek voor klassiek, ensembles voor jazz, pop en ODM) kunnen plaatshebben. Het gaat hier om lessen met een maximum van 4 studenten en een docent (totaal maximaal vijf personen) - mits de ruimte dit toelaat.
 • Ensemblelessen voor groepen met een maximum van zes studenten en een docent kunnen – op aanvraag – plaats hebben in de beschikbare zalen (BHZ, ABN, SZ, Ensemblezaal en Theaterzaal)
 • Alle overige lessen vinden online plaats.
 • We vragen studenten wel zoveel als mogelijk thuis te studeren. Zelfstudie voor studenten is mogelijk tot een maximum van vier personen – mits de ruimte hiervoor groot genoeg is. Studenten kunnen maximaal vier uur per dag een kamer boeken in Asimut.
 • Tentamens en examens kunnen zonder publiek doorgang vinden. Voor het streamen van eindexamens kan er contact opgenomen worden met Arjan Arwert via arjan.arwert@ahk.nl. Er vinden geen concerten en masterclasses in de gebouwen van het CvA plaats.
 • Openingstijden als volgt: maandag t/m zondag van 08.00u tot 19.30u (denk aan de avondklok)

We vragen alle studenten het gebouw te verlaten wanneer zij geen les hebben of aan het studeren zijn. Dit is van het grootste belang om bovenstaande te kunnen realiseren.

Zelfstudie blijft mogelijk
Zelfstudie – tot een maximum van vier uur met een maximum van vier personen per ruimte – mits deze dat toelaat - is mogelijk in het gebouw tijdens de openingstijden zoals vermeld in deze mail.

Voor alle boekingen voor zelfstudie (zowel overdag als ‘s avonds) geldt: plaats je boeking via Asimut en vermeld in het opmerkingenveld de extra persoon of personen (let wel: het CvA is alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers van het CvA. Externen hebben geen toegang tot het gebouw.)

Het is niet toegestaan kamers te betreden zonder dat hiervoor een boeking is gemaakt in Asimut.

Wel alleen als het echt noodzakelijk is en de quarantainemaatregelen (zoals aangegeven door de overheid op www.rijksoverheid.nl) in acht worden genomen, evenals de richtlijnen onder 'veiligheidsregels'.

Medewerkerspas/Studentenpas
Toegang tot het gebouw slechts mogelijk door het aanbieden van een geldige studenten- of medewerkerspas. De pas dient ook aangeboden te worden bij het verlaten van het gebouw. 

Mag je naar het gebouw komen?

Wanneer kom je niet?

 • Ben je pas aangekomen vanuit een oranje of rood gebied, kom dan de eerste 10 dagen niet naar het CvA, ook als je negatief getest bent. Volg in deze periode de activiteiten online.
 • Heb je klachten, of heeft een huisgenoot klachten of is iemand in je omgeving besmet, kom dan niet naar het CvA, laat je testen en wacht de uitslag af. Volg in de tussentijd de activiteiten online.
 • Ben je zelf besmet met corona? Meld dit direct bij ons via cva-corona@ahk.nl.

Kun je niet naar het CvA komen en loop je daardoor studievertraging op? Neem dan contact op met je studiecoach of –adviseur, of met de studentendecaan.

Medewerkers wordt verzocht alleen naar het gebouw te komen voor bovenstaande uitzonderingen, en verder waar mogelijk vanuit huis te werken.

Wanneer kom je wel?

Je bent welkom op het CvA (voor de hierboven vermelde uitgezonderde activiteiten) als het antwoord op onderstaande vragen “NEE” is:

 1. Ben je in de afgelopen 10 dagen aangekomen uit een oranje of rood gebied?
 2. Heb je om enige reden een quarantaineadvies of -verplichting gekregen?
 3. Heb je klachten, of heeft een huisgenoot of naaste relatie klachten zoals hoesten, niesen, verhoging, benauwdheid, reuk- of smaakverlies?

LET OP: Door te komen, verklaar je automatisch dat het antwoord op deze vragen “NEE” is. Is het antwoord op een of meer van deze vragen “JA”, neem contact met ons op via cva-stip@ahk.nl.

Op welke dagen en tijden mag je komen?

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 08.00u tot 22.00u en zondag van 08.00u tot 20.00u

» Meer informatie over het maken van een reservering is te vinden op MyAHK

Wat zijn de regels?
Op momenten dat je geen bevestigde activiteit in het gebouw hebt, kun je ruimte maken voor medestudenten en medewerkers door zoveel mogelijk het gebouw uit te gaan. Volg bijvoorbeeld online lessen zoveel mogelijk vanuit huis of op andere openbare locaties, bijvoorbeeld bij de OBA. Houd ook rekening met elkaar in de kantineruimtes, door niet te lang te blijven en plaats te maken voor anderen.

Verder zijn de COVID-19 hygiëneregels van kracht:

 1. Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar
 2. Draag in het CvA een mondkapje, de enige uitzonderingen zijn:
  1. in de kantine wanneer men zit en aan het eten is 
  2. op de stilteplekken wanneer men een online of blended les volgt 
  3. op de eigen ‘zittende’ werkplek 
  4. in de leslokalen tijdens de daadwerkelijke les 
 3. Was en/of desinfecteer je handen vaak, in elk geval voor en na gebruik van liften, instrumenten en apparatuur
 4. Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes

Welke regels zijn nog meer belangrijk?
1. Liften: Gebruik de liften vanaf de begane grond alleen voor de etages 5 en hoger. Gebruik de liften tussen etages onderling alleen bij een verschil van 4 etages of meer. Hou je bij gebruik van de trappen aan de richtingaanwijzers. Docenten hebben altijd voorrang bij de liften. Desinfecteer je handen voor en na gebruik van de lift en draag je mondkapje ook in de lift. Er mogen maximaal 2 personen in de personenlift en 6 personen in de goederenlift.

2. Schoonmaken: Maak in alle ruimtes voor en na gebruik de aanraakpunten (deurknoppen, schakelaars, instrumenten, apparatuur) schoon met de aanwezige schoonmaakmiddelen. Gebruik deze schoonmaakmiddelen niet voor andere doeleinden en let erop dat sommige giftig en/of brandbaar zijn.

3. Bij zang en bij blaasinstrumenten gelden aanvullende regels. Kijk hiervoor in het protocol of vraag je docent wat de regels zijn.

4. Ga niet een ruimte binnen waar al het maximaal aantal aanwezigen binnen is of waar je de afstand niet kunt bewaren.

5. Maak een afspraak: Maak voor bezoek aan studieadviseurs en/of ondersteunende afdelingen een afspraak, zodat je zeker weet dat er iemand aanwezig is die je vraag kan beantwoorden. Bezoek deze afdelingen of medewerkers niet zonder afspraak.

Kan ik extra geld lenen bij DUO?
Zit je in de afrondende fase van je studie en loop je door de coronamaatregelen studievertraging op? Dan kom je misschien in aanmerking voor één van de financiële tegemoetkomingen van het ministerie van OCW:

 • Tegemoetkoming voor extra kosten vanwege studievertraging:
  Als je langer moet doorstuderen om je studie af te ronden, kun je een tegemoetkoming krijgen. Je komt hiervoor in aanmerking als je in de periode september 2020 tot en met januari 2021 je diploma haalt.
 • Tegemoetkoming voor wegvallen van basis-/aanvullende beurs:
  Als je recht op een aanvullende beurs afloopt in juni, juli, augustus of september 2020 kom je ook in aanmerking voor een vergoeding. De hoogte van het bedrag hangt af van je opleiding en je studiefinanciering.

Kijk voor de voorwaarden en bedragen op duo.nl/corona.

Kan ik financiële steun aanvragen bij het Conservatorium van Amsterdam?
Om in aanmerking te komen voor een financiële tegemoetkoming vanwege inkomstenderving door de coronacrisis, die niet kan worden gedekt met een extra lening van DUO of door andere voorzieningen van de overheid of gemeente, kunnen studenten een aanvraag indienen. Voor meer informatie kijk op: consam.nl/steunfonds

Ik ben als student ook ZZP’er. Kan ik gebruik maken van een regeling?
Zelfstandige ondernemers (zzp’ers) met financiële problemen kunnen een beroep doen op extra tijdelijke ondersteuning die uitgevoerd wordt door gemeenten. Meer informatie over deze voorziening vind je op de website van de Rijksoverheid.

Ik heb problemen met mijn huisvesting. Wat moet ik doen?
Voor vragen met betrekking tot huur, kun je het best rechtstreeks contact opnemen met jouw verhuurder. 

Studenten die een woning huren bij de Stichting Jan Pieterszoon Huis, hebben daar vandaag separaat een brief over ontvangen. Deze studenten kunnen voor vragen over huurbetaling en eventuele regelingen, contact opnemen met Marja Mosk, via cva-housing@ahk.nl of Carel Quarels via c.quarlesvanufford@janpieterszoonhuis.nl. De stichting heeft ons laten weten dat ze het op prijs stellen wanneer Denise Heijne van Recourt Makelaars via denise@recourtmakelaars.nl hierbij in CC gezet wordt.

 

Ik ontvang de nieuwsbrieven van de AHK en het CvA niet. Hoe kan dit?
Alle nieuwsbrieven naar studenten vanuit de AHK en het CvA worden verzonden naar het AHK mailadres. We willen je vragen actief je @ahk.nl account in de gaten te houden, wat kan via MyAHK.nl. Check ook je spam inbox, wellicht zijn onze emails daarin beland. En zorg je er voor dat er voldoende ruimte is in dit account door oude berichten op te ruimen.

Tip: laat je AHK-mail automatisch doorsturen naar je privé-mail, bekijk de instructievideo.

Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met de ICT-helpdesk. Op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 020 527 7752 of via helpdesk@ahk.nl.

Welke nieuwsbronnen bieden de juiste en actuele informatie over de coronacrisis?
Wij adviseren om de volgende bronnen te raadplegen voor de laatste ontwikkelingen:

Delen
 

Steunfonds studenten

Meer info

 

Veelgestelde vragen Rijksoverheid

Meer info