NAUSYQA en Micheal Murray’s Colourfield winnaars KAE The Records

Foto: Jaap Kroon

Gepubliceerd op

NAUSYQA en Micheal Murray’s Colourfield hebben Keep an Eye The Records 2024 gewonnen. Daarmee winnen zij een volledig gefinancierde cd-productie t.w.v. € 10.000,-. Hun albums worden gepresenteerd op de volgende editie van Keep an Eye The Records, in 2025. Beide bands bestaan uit studenten en alumni van de jazzafdeling van het CvA.

De finalisten waren geselecteerd uit maar liefst 115 aanmeldingen van bands van de Nederlandse conservatoria. Op 25 januari jl. traden ze op in TivoliVredenburg, Utrecht, voor een jury bestaande uit Martyna van Nieuwland, Yoràn Vroom, Peter van Brummelen, Corrie van Binsbergen en Bert Palinckx.

NAUSYQA bestaat uit Miguel Valente, altsaxofoon; Antonio Moreno Glazko, trompet/synths; Jelle Willems, piano/synths; Antonio Todisco, gitaar; Richard Nacinelli, bas, en Pedro Nobre, drums. De jury was erg onder de indruk van de band. ‘De groep heeft een fantastische bandsound met veel energie en dynamische uitersten. We zien uit naar een volledig album waar ze hopelijk op dezelfde wijze een fantastische spanningsboog weten neer te zetten.’
Bekijk hier de bekendmaking van NAUSYQA

De leden van Micheal Murray’s Colourfield zijn Michael Murray, altsaxofoon; Joy Shechter, piano; Omer Govreen, contrabas, en Ilia Rayskin, drums. ‘We vonden de band erg coherent en volwassen,’ aldus de jury. ‘Met mooie composities en vorm en een prachtig saxofoongeluid. We willen onze speciale waardering uitspreken voor de concentratie op het podium en het hoge speelniveau!’
Bekijk hier de bekendmaking van Micheal Murray’s Colourfield

Keep an Eye The Records is een project van de Keep an Eye Foundation, die hiermee jonge musici wil helpen bij de start van hun carrière. De drie winnaars van The Records ontvangen € 10.000,- voor het realiseren van een album, coaching tijdens het opnameproces en een toernee langs de Nederlandse podia.
Meer over Keep an Eye The Records

Delen