Strijkers Sweelinck Academie in de prijzen bij Britten Concours

Ruben Ide

Gepubliceerd op

Tijdens het Britten Concours 2022 zijn dit jaar enkele jonge strijkers van de Sweelinck Academie in de prijzen gevallen. Bij het vioolconcours Cat. I (10 t/m 12 jr) was de 3e prijs voor Katja Naegele (12) en de aanmoedigingsprijs in deze categorie ging naar Maxime Milo (12). Bij het vioolconcours Cat. II (13 t/m 15 jr) ging de 2e prijs naar Julian Jeukendrup (15).

In Cat. III (16 t/m 18 jr) won Ruben Ide (18) de 1e prijs. Als onderdeel van zijn prijs speelt Ruben zondag 3 april met het Britten in theater de Spiegel in Zwolle tijdens Britten's concert voor Vrede.

Katja Naegele en Julian Jeukendrup krijgen les van Sarah Kapustin, Maxime Milo krijgt les van Judith van Driel. Ruben Ide studeert bij Vera Beths. De Sweelinck Academie is één van de drie jong-talentopleidingen van het Conservatorium van Amsterdam.

 

Delen