Emmanuel Resche-Caserta hoofdvakdocent barokviool aan het CvA

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam is verheugd om Emmanuel Resche-Caserta als hoofdvakdocent barokviool te presenteren. Met zijn uitgebreide ervaring en kennis is Emmanuel een geweldige toevoeging voor de afdeling Oude Muziek. 

Emmanuel is barokviolist en gerespecteerd concertmeester, voornamelijk bij het vooraanstaande Franse barokorkest Les Arts Florissants. Zelf studeerde hij bij verschillende docenten en instuten zoals het Conservatoire National Supérieur de Paris en The Juilliard School, New York.

Hij heeft regelmatig de leiding over verschillende ensembles in Frankrijk, Spanje, Portugal en België, waaronder Le Poème Harmonique, Marguerite Louise, A Nocte Temporis, Tiento Nuovo, Il Gardellino, The New Baroque Times en Hemiolia. Recentelijk richtte Emmanuel zijn eigen ensemble EXIT op, om zijn meest persoonlijke artistieke dromen te verwezenlijken omringd door zijn muzikale vrienden. 

Meer over Emmanuel Resche-Caserta

Meer over de afdeling Oude Muziek

Delen